Τώρα ζητά και νέα μέτρα η Μέρκελ


του Γιάννη Μακρυγιάννη

Στάση αναμονής και πολλές επιφυλάξεις εξακολουθεί να τηρεί η Γερμανία απέναντι στην ελληνική προσπάθεια να αξιοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης, που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γερμανίδα καγκελάριος κα Μέρκελ ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα από συζητήσεις όλων των εμπλεκομένων πλευρών, για να υπάρξει η βοήθεια.
Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο …

… Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Γερμανίδα Καγκελάριο για το αίτημα της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Στήριξης, όπως συμφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.
Και οι δύο συμφώνησαν ότι, η απόφαση να χορηγηθεί οικονομική στήριξη μπορεί να ληφθεί άμεσα, μόλις οι τρέχουσες συζητήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ολοκληρωθούν με συμφωνία επί ενός προγράμματος και οι φορείς αυτοί επιβεβαιώσουν ότι υφίσταται απειλή στην οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *