Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης

Συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν από τις 7.00 το πρωί και για δύο ώρες μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για…..
ελλείψεις προσωπικού.

«Σήμερα, στο ΙΚΑ υπάρχουν 4.000 κενές οργανικές θέσεις. Αυτό δημιουργεί προβλήματα και στους ασφαλισμένους, αφού οι συντάξεις βγαίνουν σε περίπου 12 μήνες, ενώ θα έπρεπε να βγαίνουν σε μία μέρα. Από την άλλη, η εισφοροδιαφυγή καλπάζει, αφού το ΙΚΑ δεν έχει εργαζόμενους να βγουν έξω για να χτυπήσουν τη ‘μαύρη εργασία’», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ -ΙΚΑ Νίκος Χατζόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2010 το ΙΚΑ είχε έσοδα 14,9 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα υπάρχει μείωση εσόδων της τάξεως του 16%-17%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 2,1 δισ. ευρώ.

«Δηλαδή, τα έσοδα έχουν μειωθεί στα 12,8 δισ. κι αν αναλογιστούμε ότι 11 δισ. χρειάζονται μόνο για τις συντάξεις, εκ των πραγμάτων το πρόβλημα είναι μεγάλο. Γι’ αυτό ζητάμε από την Πολιτεία και από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία των προσλήψεων», πρόσθεσε ο κ. Χατζόπουλος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *