Ελεύθερες oi κατηγορούμενες που κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα

Ελεύθερες υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή…

Θεσσαλονίκης, η 64χρονη και η 35χρονη κόρη της, που συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι κρατούσαν επί ένα χρόνο ‘φυλακισμένη’ και κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα, με σκοπό να αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε.

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, απάτη, παράνομη κατακράτηση, υπεξαγωγή εγγράφων και ενδοοικογενειακή βία, αδικήματα από τα οποία μόνο το πρώτο είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενες, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν η αδελφή και η ανιψιά της 62χρονης τυφλής, αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται.
Απολογούμενες φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η 62χρονη με τη θέλησή της εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα της 64χρονης αδελφής της.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία ότι αφαίρεσαν από την παθούσα την αστυνομική της ταυτότητα και τα βιβλιάρια καταθέσεων, όπως έγινε γνωστό, είπαν ότι αυτό συνέβη διότι ήταν συνδικαιούχοι στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και επιπλέον συμπλήρωναν τα απαιτούμενα έγγραφα για λογαριασμό της προκειμένου εκείνη να λαμβάνει τα προνοιακά επιδόματα. Αρνήθηκαν δε κατηγορηματικά ότι άσκησαν βία εναντίον της.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *