Σινο- ελληνική συνεργασία ???


Φίλοι Πειρατές, Κουρσάροι, άνθρωποι της ναυτιλίας & της θάλασσας.

Με πολλές ελπίδες, ενθουσιασμό & χαμόγελα, οι συνετοί πολίτες του τόπου υποδέχτηκαν τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της COSCO για μια ευρύτερη Σινο- Ελληνική συνεργασία στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, του τουρισμού & του εμπορίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα. Η επίσκεψη σηματοδοτεί ένα νέο και σημαντικό κεφάλαιο στην συνεργασία των δύο χωρών αφού η Ελλάδα οφείλει να αποδώσει ιδιαίτερη σημασία στην στρατηγική της συμμαχία με την Κίνα και τουλάχιστον φαίνεται αποφασισμένη να εμβαθύνει αυτή την σχέση, στην οποία «προσβλέπουν» οι νοήμονες πολίτες και πολιτικοί.

Η επέκταση των Σινο-Ελληνικών συνεργασιών, στο……
.

πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τρίτου την τάξη παγκοσμίως «οικονομκού γίγαντα», σε διάφορες μορφές επενδύσεων και επιχειρηματικών δράσεων στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να μην τις υποδεχτούμε με ανακούφιση. Μετά την Σινορωσική ενεργειακή συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2009, τις στρατηγικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, αλλά και τόσες άλλες διμερείς συμφωνίες ανά τον κόσμο, η Λ.Δ. της Κίνας αποτελεί τον πλέον προσφιλή & λαμπρό εταίρο για οικονομικές συνεργασίες.

Όμως αντί περισσότερων σχολίων, επισκεφτείτε αυτό το link και απολαύστε. Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του θα κατανοήσετε καλύτερα τι σημαίνει πολιτικός, βολευτής & πόσο μας δουλεύουν όλοι τους, ανάλογα με το εάν βρίσκονται στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση. Είναι γνωστόν ότι η νόσος της συκοφαντίας είναι τόσο παλιά στο τόπο μας, ώστε να την επισημαίνει και ο Ησίοδος ο οποίος έλεγε ότι «οι Έλληνες δεν έχουν μόνο στόμα αλλά και αυτί συκοφαντικό». Η ανάρτηση έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς ο συντάκτης της είναι γνωστός σε όλους τους περί την ναυτιλία, την επιστήμη και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο τόπος πνίγεται από τη πολιτική μετριότητα, το μορφωτικό έλλειμμα, την αδυναμία να αντισταθούμε στις υπαγορεύσεις του μικροκομματικού συμφέροντος. Αγνοούν οι περισσότεροι ότι το μεγαλείο του σωφρονα πολιτικού, είναι η σιωπή στα μεγάλα του έργα και όχι τα πολλά λόγια στα μικρά έργα.

Έτσι αναζητούνται πολιτικοί που τοποθετούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια , τη συνέχεια και τη συνέπεια του λόγου και των πράξεων τους , καθώς και την αξιοπιστία της ασκούμενης πολιτικής και των ιδεών τους, υπεράνω «εξυπηρετήσεων», «παραχωρήσεων» και «προϋποθέσεων» για μια θεσούλα στο κοινοβούλιο.

Εν κατακλείδι:

* Στην Ελλάδα θα πρέπει να φοβόμαστε τις επιτυχίες & όχι τις συμφορές, γιατί οι συμφορές ενώνουν ενώ οι επιτυχίες, με τον φθόνο που προκαλούν, διχάζουν.
* Κανένας μας δεν συγχωρεί στον εαυτό του το να γίνει αφορμή να αναδειχτεί κάποιος άλλος. Παράλληλα, υπάρχει & η πατροπαράδοτη φτώχεια μας που οδηγεί στον πολιτικό ωφελιμισμό.
* Οι Έλληνες είμαστε επιρρεπείς στις έριδες & προ παντός στις διαφωνίες. Και πολλές φορές διαφωνούμε ακόμη & εκεί που έχουμε συμφέρον να συμφωνούμε.

Θα μπορέσουμε επιτέλους να διακρίνουμε το συμφέρον μας & να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη, κάνοντας πράξη την ρήση του πρωθυπουργού: «Ήρθε η στιγμή να κάνουμε την κρίση ευκαιρία».

Ήρθε???


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Exantas

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *