Γιατί τα νέα Κόμματα/Κινήματα δεν έχουν ελπίδες…

Ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε επί της ουσίας του όλο αυτό το διάστημα της πρωτοφανούς Ελληνικής Κρίσης είναι αυτό: Γιατί όλα τα Νέα Κόμματα/Κινήματα, εκτός κατεστημένου που δημιουργήθηκαν τα …
τελευταία 1-2 χρόνια έσβησαν σαν καμένες φωτοβολίδες πριν ακόμα μπορέσουν να σχηματίσουν έστω μια αξιοπρεπή καμπύλη εκτόξευσης και να παραμείνουν για λίγο καιρό στην επικαιρότητα; Η Κίνηση «Σπίθα» του δημοφιλούς Μίκη Θεοδωράκη, του εξαίρετου ομιλητή Καζάκη, το Κόμμα των Απόστρατων που ήταν εξαιρετικά οργανωμένο, και αυτό ακόμα το Κόμμα του Τζήμερου που έκλεψε την παράσταση με τα…κλεμένα μηνύματα άλλων Κινημάτων, κ.α. πολλά που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν πολύ περισσότερους ψηφοφόρους. Η εξαίρεση ήταν τα δύο Κόμματα του Π. Καμμένου και του Φ. Κουβέλη, τα οποία όμως δεν ήταν Νέα, αλλά μεγάλα μπλοκ δηλωμένων ψηφοφόρων, των οποίων οι αρχηγοί τους πήραν μαζί τους! Όπως γνωρίζετε, οι Έλληνες Πολιτικοί εξαγοράζουν τους ψήφους τους έναν έναν και τους φροντίζουν ώστε να είναι προσκολλημένοι στο άρμα τους για όλη τους τη ζωή.

Οι λόγοι είναι πολλοί, ωστόσο, οι κύριοι άξονες που εμπόδισαν όλα τα νέα Κινήματα ή Κόμματα να ξεχωρίζουν και να αποκτήσουν σταθερούς Οπαδούς και να αναπτύσσονται συνεχώς είναι τα εξής:

Η βιασύνη των νέων Κομμάτων να αποκτήσουν δημοσιότητα με προφορικές δηλώσεις ευχολόγια και εκθέσεις διακυβέρνησης, χωρίς να εξηγούν Πώς θα τα εφαρμόσουν, χωρίς να έχουν ετοιμαστεί επί της ουσίας. Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός δεν είναι έκθεση ιδεών. Είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη εργασία που απαιτεί μεγάλη υπομονή, μελέτες και έρευνες πριν καταλήξει για το Σχέδιο Δράσης που θέλει να εφαρμόσει.

Η έλλειψη του δυσεύρετου Ηγετικού Προφίλ του κατάλληλου Ηγέτη ο οποίος θα διαθέτει την Προσωπικότητα και το Κύρος να προσελκύσει και να κρατήσει κορυφαίους Επιχειρηματίας και Ανώτατα Στελέχη Διοίκησης από την Αγορά Εργασίας. Θα πρέπει να είναι ένας «Γεννημένος Ηγέτης» τύπου Ελευθερίου Βενιζέλου ή Κωσταντίνου Καραμανλή. Η Νέα Ελλάδα των τελευταίων 50 χρόνων δεν ανέδειξε κανέναν Πολιτικό Άνδρα ή Γυναίκα ο/η οποίος θα μπορούσε να Κυβερνήσει Δίκαια και Παραγωγικά τη χώρα! Ούτε βέβαια η υπόλοιπη Αγορά ανέδειξε κάποιον άξιο προσοχής. Αν υπήρχε, σίγουρα θα ξεχώριζε!

Οι αναγνωρισμένοι Ηγέτες της Επιχειρηματικής και της Διοικητικής Αγοράς δεν είναι Εύκολοι Άνθρωποι, διαθέτουν τεράστιες Εμπειρίες γύρω από τους Ανθρώπους, την Παραγωγική Διοίκηση, την επίλυση προβλημάτων και κυρίως διαθέτουν τη Συναίσθηση να διακρίνουν γρήγορα αν ο απέναντί τους «Μετράει». Αν είναι Ικανός, Αξιόπιστος, Ώριμος, Αποφασιστικός, και κυρίως αν διαθέτει την φυσική Αυτοπεποίθηση να Συνεργάζεται με Ικανότερους και πιο πετυχημένους από τον ίδιο Ηγέτες, χωρίς να τους βλέπει ως Απειλή κατά της δικής του Κυριαρχίας!

Οι Άνθρωποι αυτοί απαιτούν σεβασμό και διακριτική συμπεριφορά και δεν παραδέχονται κανέναν αν δεν το αξίζει πραγματικά! Αν είναι «Μικρός» θα το διακρίνουν αμέσως από τη Στάση του και τις φοβίες του… Πχ δεν μπορεί ένας αρχηγός ενός νέου Κόμματος να προσελκύσει ένα επιχειρηματία που είναι πετυχημένος στον κλάδο του και ο οποίος γρήγορα προθυμοποιήθηκε να συμμετέχει στο Κόμμα του με χιλιάδες δικούς του φίλους, πρόθυμος και να χρηματοδοτήσει το κόμμα και να το αποδείξει αμέσως με αξιόλογες υποδείξεις Οργάνωσης, που τις εφάρμοσαν όλες! με έργα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και ο Ηγέτης να μην το πάρει ούτε μια φορά στο τηλέφωνο σε διάστημα 4 εβδομάδων ή να τον καλέσει στις άπειρες συναντήσεις που είχε με την αρχική του ομάδα! Κάπου, η απόστασή του απέδειξε ότι δεν αισθάνεται άνετα μαζί του! Αντί να είναι περήφανος που έχει στην ομάδα του αναγνωρισμένους επιχειρηματίες και να το εκφράζει χωρίς κανένα κόμπλεξ, παρέμεινε μακριά του λες και δεν τον ήθελε στην Ομάδα του! Όσο και αν τον επηρέαζαν οι κολλητοί του, γιατί αμέσως ξεχώρισε με μια δίλεπτη ομιλία του, ο ίδιος έπρεπε να έχει το κριτήριο να τον προσέξει και να τον αξιοποιήσει ανάλογα…Πώς λοιπόν ένας παρόμοιος Ηγέτης θα μπορέσει να καθιερωθεί όταν περιβάλλεται μόνον με άτομα του «χεριού του»! Ούτε μια μικρή επιχείρηση δεν διοικείται με αυτόν τον τρόπο, πόσο μάλλον ένα ολόκληρο κράτος!

Οι τεράστιες δυσκολίες εφαρμογής του Σύγχρονου Στρατηγικού και Λειτουργικού Μάνατζμεντ σε ένα Κόμμα Εξουσίας

Η τεράστια δυσκολία της Εύρεσης Νέων Αξιόλογων, Αναγνωρισμένων και Άφθαρτων Στελεχών και Υποψηφίων Βουλευτών σε όλη την Ελλάδα.

Οι τεράστιες δυσκολίες του Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Στελέχωσης, Διοίκησης/Εποπτείας, και Ελέγχου μιας Πανελλήνιας Ομάδας η οποία θα πρέπει να βασιστεί στα μέλη της που θα είναι «Εθελοντές Εργαζόμενοι» και δεν είναι υπάλληλοι.

Η μεγάλη δυσκολία Χρηματοδότησης και Επάνδρωσης της αρχικής Ομάδας Εργασίας η οποία πρέπει να αποτελείται από 4-5 τουλάχιστον ειδικευμένα Στελέχη υψηλού επιπέδου των οποίων η αμοιβή του κάθε ενός να κυμαίνεται γύρω στις 5.000 τουλάχιστον ευρώ το μήνα. Το κεφάλαιο πρέπει να προβλέψει μισθούς και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις ενός έτους, εκτός από το επενδυόμενο κεφάλαιο που απαιτείται για προωθητικές ενέργειες εντύπων, πανό, εκδηλώσεων και επενδύσεων στο διαδίκτυο και φυσικά τα €25.000 ευρώ που χρειάζονται τα εκλογικά έντυπα και η μεταφορά τους που θα καλύψουν όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας.

Η σύγχυση που επικρατεί σε όλους σχεδόν τους Έλληνες γύρω από τη Διακυβέρνηση μιας χώρας. Όλοι οι Έλληνες αναζητούν το «Μεσσία» που θα τους λύση ως δια Μαγείας όλα τα προβλήματα, χωρίς να έχουν ιδέα για τις τεράστιες Δυσκολίες της Σύγχρονης, Δίκαιης και Παραγωγικής Διακυβέρνησης. Νομίζουν ότι η Διακυβέρνηση είναι θέμα Πολιτικής Βούλησης. Όλοι Ήθελαν, όμως κανένας δεν Μπόρεσε!

Η Νοοτροπία του Έλληνα Ψηφοφόρου ο οποίος προτιμά να δει προσωπικά τον υποψήφιο βουλευτή του και να διαπραγματευτεί την ψήφο του, χωρίς να φταίει γιατί ο πολιτικός έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να το επιτρέψει ή να το απαγορεύσει. Με ένα νομοσχέδιο το ρουσφέτι θα μπορούσε να είχε εξαλειφτεί προ πολλού. Δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Πολίτη που αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το μοναδικό μέσο που του διαθέτει η Ηγεσία του. Πώς αλλιώς θα κάνει τη δουλειά του, πώς αλλιώς θα διορίσει το παιδί του, όταν η Ηγεσία του προσφέρει μόνον αυτόν τον τρόπο!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Για αυτό το λόγο η «ΣΠ» στοχεύει να αποκτήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα μέλη, ώστε ο αριθμός των μελών να συγκινήσει τους Ικανούς Έλληνες που θα κυβερνήσουν τη χώρα! Τα κριτήρια των μελών της «ΣΠ» δεν αλλάζουν: Ζητάμε ένα ιστορικό Ήθους και Παραγωγικότητας που να μπορεί εύκολα να τεκμηριωθεί, τουλάχιστον δέκα χρόνων. Τολμάμε να αναφέρουμε ένα παρόμοιο Έλληνα που ονομάζεται Τάκης Αθανασόπουλος. Είναι ο μόνος καθηγητής πανεπιστημίου που απέδειξε ότι διαθέτει Ηγετικές και Στρατηγικές και Λειτουργικές Διοικητικές Ικανότητες και το απέδειξε με τους πιο δύσκολους εργοδότες. Τους Ιάπωνες μετόχους της ΤΟΥΟΤΑ! Για αυτόν τον Έλληνα η «ΣΠ» προσφέρει μια ανοιχτή και μόνιμη πρόσκληση να μας τιμήσει αναλαμβάνοντας την Ηγεσία του Κόμματος Εξουσίας που θέλουμε να στηρίξουμε!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *