Αναγκαία η εφαρμογή μιας κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής

Την ανάγκη εφαρμογής μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στο ζήτημα της μετανάστευσης, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστόφ λε Ριγκολέρ.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, το ζήτημα των οικονομικών μεταναστών είναι θέμα μείζονος σημασίας για την Ελλάδα και την Γαλλία. «Καταλήξαμε ότι είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται μια συντεταγμένη ευρωπαϊκή πολιτική που να βοηθά τις χώρες υποδοχής να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα, καθώς τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σε υψηλό επίπεδο στην Ε.Ε. Το οικονομικό φορτίο είναι τεράστιο και πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη κατανομή», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ επισήμανε πως στη συνάντηση που είχε με τον κ. Ριγκολέρ εκφράστηκε η ανάγκη για την ανάληψη δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια τακτική που θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να αποκτήσουν νέες θέσεις  εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

 Όσον αφορά τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το γαλλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, ο κ. Ορφανός δήλωσε πως το ΥΜΑΘ θα συμμετάσχει ενεργά στις συγκεκριμένες δράσεις.

«Συζητήσαμε  για τις οικονομικές προοπτικές που υπάρχουν στην Ελλάδα και στη Γαλλία, όπως επίσης και για την ενίσχυση της συνεργασίας, σε διμερές επίπεδο», δήλωσε με την σειρά του ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.  

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *