Χωριό στην Κρήτη αναζητά κατοίκους!

Κοντά στα Χανιά υπάρχει ένα χωριό που αναζητά… κατοίκους: κατοίκους ξεχωριστούς, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργικά ενδιαφέροντα. Περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, ανάμεσα στη Σούδα και την Τσικαλαριά, είναι το Καλλιτεχνικό Χωριό της Κρήτης, ο Βερέκυνθος. Οι κάτοικοί του ζουν από την τέχνη τους και αναζητούν νέους χειροτέχνες, για να γεμίσουν τα 10 άδεια από τα 35 εργαστήρια του χωριού.

Ο Βερέκυνθος είναι ένα χωριό στο οποίο ζει και βασιλεύει (και δημιουργεί) μια κοινωνία καλλιτεχνών, οι οποίοι αναδεικνύουν τις τέχνες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή και τον πολιτισμό του κρητικού λαού. Όπως αναφέρει το «Έθνος», υπάρχουν 10 κενά εργαστήρια για όσους θέλουν να ζήσουν εκεί και να εργαστούν σε έναν υπέροχο τόπο, εξασκώντας την τέχνη τους.
Κάθε εργαστήριο νοικιάζεται για 200-300 ευρώ και διαθέτει πατάρι-σπίτι για τον ενοικιαστή, ενώ η κοινότητα διοργανώνει εκδηλώσεις και εργαστήρια όλο το χρόνο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχε αναλάβει τη συνδιοργάνωση και τη διακόσμηση του ομαδικού γάμου που τέλεσαν ζευγάρια από την Κίνα στα Χανιά τον Απρίλιο. 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *