Γιατί απαγορεύουν στην ελληνομαθή πρόεδρο της Άνω Βουλής και φίλη της Ελλάδας, να εισέλθει στη χώρα μας;

Στις 23 Ιουνίου, οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου έθεσαν ερώτημα προς τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, με θέμα την «άρση απαγόρευσης επίσκεψης Ρωσίδας αξιωματούχου στην Ελλάδα». Το θέμα αφορούσε την πρόεδρο της Ανω Βουλής της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο. Η απάντηση δόθηκε στις 2 Ιουλίου απο το διπλωματικό γραφείο του υφυπουργού, Δημήτρη Κούρκουλα.
Το θέμα της απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα για την Βαλεντίνα Ματβιένκο, ελληνομαθή πρόεδρο της Ανω Βουλής της Μόσχας, που άλλοτε ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα και είναι γνωστή για το ενδιαφέρον της για τις ελληνικές υποθέσεις, έφτασε -επιτέλους- στην ελληνική Βουλή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, χαρακτηρίζει την Βαλεντίνα Ματβιένκο, «πολύτιμη και διαχρονική φίλη της Ελλάδας» και αναρωτιέται:»Δεν είναι ντροπή να μη μπορεί να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας;»

Το σχόλιο της βουλευτού έχει ως εξής:
«Το ελληνικό ΥΠΕΞ, όχι απλώς δε δίνει οποιαδήποτε απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το τι μέτρα θα λάβει, ώστε να μπορέσει να έρθει ξανά στη χώρα μας η πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής και γνωστή και πολύτιμη φίλη της Ελλάδας κα Βαλεντίνα Ματβιένκο, αλλά σε μια άκρως γραφειοκρατική απάντηση μέσω του Διπλωματικού Γραφείου του υφυπουργού κ. Δημήτρη Κούρκουλα, απλώς επιβεβαιώνει τα μέτρα που της απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα:
«Η Πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής κα Βαλεντίνα Ματβιένκο έχει συμπεριληφθεί σε κατάλογο περιοριστικών μέτρων της Ε.Ε. και έχει προστεθεί στον κατάλογο των κυρώσεων λόγω δημόσιας υποστήριξης στην Άνω Βουλή για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία».

Και συνεχίζει η βουλευτης:
«Δεν είναι ντροπή, κύριε υπουργέ, που η ελληνομαθής κα Ματβιένκο, τρίτο πολιτειακά πρόσωπο στην ιεραρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρώην πρέσβης στην Ελλάδα και με επανειλημμένες τιμητικές διακρίσεις στο πρόσωπο της από μεριάς των ελληνικών πολιτειακών αρχών για την εξαιρετική προσωπική συμβολή της στη προώθηση των ελληνορωσικών σχέσεων τότε και σήμερα από τη θέση της στην Άνω Βουλή, δεν μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα μας; Σε τι ενέργειες έχει προβεί το ελληνικό ΥΠΕΞ για να αρθούν τα μέτρα αυτά απέναντι στο πρόσωπο της; Και τι σκοπεύει να κάνει παραπέρα; Έχει άραγε τη πολυτέλεια η χώρα μας τέτοιες στιγμές να χάνει διαχρονικούς φίλους της;». Με στοιχεία από RBTH

Πηγή: Hellasforce

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *