Το «παρών» σε κρίσιμες ψηφοφορίες δεν είναι υπεύθυνη κοινοβουλευτική στάση


Σύμφωνα με το άρθρο 60 παράγραφος 1 του Συντάγματος, οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα της κατά συνείδηση γνώμης και ψήφου.
Κατά την ψηφοφορία της Πέμπτης, τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε καταψήφισαν, ούτε υπερψήφισαν στο νομοσχέδιο, δήλωσαν απλώς ότι είναι παρόντες. Διερωτάται κανείς αν αυτό συνιστά υπεύθυνη πολιτική στάση. Με την στάση τους αυτή ήθελαν προφανώς και την πίτα ακέραια και τον σκύλο χορτάτο.
Κρίσιμες στιγμές όμως απαιτούν υπεύθυνες αποφάσεις και….
.

όχι επαμφοτερίζουσες τοποθετήσεις.
Ένα σαφές ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα ήταν μια υπεύθυνη στάση, όπως αρμόζει σε εκπροσώπους και υπερασπιστές των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Άλλωστε και το ΟΧΙ θα είχε γι΄ αυτούς τις ίδιες συνέπειες.
Μετά την ψηφοφορία και αφού ο Πρόεδρος του κινήματος τους είχε θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, προέβησαν σε δηλώσεις, δικαιολογώντας την στάση τους, στην οποία τους οδήγησε ο κοινωνικά άδικος χαρακτήρας των μέτρων «καθώς πλήττονται μόνον και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου”.
Όλοι συμφωνούν ότι τα μέτρα είναι άδικα, καθώς πλήττουν και αδύναμους, αναγκαία όμως την στιγμή που αν δεν ληφθούν απειλείται η πλήρης κατάρρευση της χώρας. Εκτός και αν οι τρεις βουλευτές έχουν τη λύση. Ας την προτείνουν.

www.kentri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *