Η Εκκλησία υποκαθιστά μαζί με χιλιάδες εθελοντές, την ανύπαρκτη κρατική πρόνοια

Η Ελλάδα ξυπνά και ενώνεται !

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγες ημέρες μετά την αναφορά μας για την «πολιτική» στάση που θα είχε κρατήσει, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, για την εξαθλίωση της Ελλάδας, ήρθε και η κραυγή αγωνίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, επισημαίνει πως με νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας και αναρωτάται τι νόημα έχουν, από τη στιγμή που…
αποδεδειγμένα έχουν γονατίσει το κράτος και τους πολίτες.

Η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να μιλά αυτές τις στιγμές. Υποκαθιστά μαζί με χιλιάδες εθελοντές, την σχεδόν ανύπαρκτη κρατική πρόνοια. Βρίσκεται ενεργά δίπλα στους αστέγους, τους πεινασμένους και τους κατατρεγμένους από την τρόικα την εγχώρια και τη διεθνή.

Ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος, ζητά αυτό που ζητούμε όλοι, να μπει ένα φρένο στη λεηλασία του Εθνικού πλούτου και των ανθρώπων, που γίνεται ερήμην της λαϊκής εντολής. Θεωρεί «ύποπτες» τις εμμονές των ξένων για την ίδια αποτυχημένη συνταγή.
Ζητά από τον Πρωθυπουργό, να μην λυγίσει στους εκβιασμούς τους. Βλέπει το ξεπούλημα της Ελλάδας και την κοινωνική έκρηξη προ των πυλών.

Επαναλαμβάνουμε, ο λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του. Δεν αντέχει άλλες θυσίες και εξαθλίωση. Στο ΟΧΙ και το ΦΤΑΝΕΙ της Ελληνικής κοινωνίας συντάσσεται και η Ελληνική Εκκλησία. Ας το μετρήσει και αυτό, η κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, απευθύνεται κυρίως στους «έξω» και τους θυμίζει, πως έχουν υπερβεί τα όριά τους.
Αν κάποιος δει και το ταξίδι Σαμαρά στη Ρωσία, ως άλλο ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ της αφύπνισης του Έθνους, μπορεί να υποθέσει πως η επιστολή και το μήνυμα του Ιερώνυμου προς την Τρόικα, τυγχάνει και της στήριξης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Ελλάδα ξυπνά.. έστω και αργά και ενώνεται και δυναμώνει !

statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *