Οι δύο σημαντικές ρυθμίσεις για στρατιωτικούς που κόπηκαν από το νόμο Γεννηματά

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά είχε μια δέσμη ρυθμίσεων για το προσωπικό . Περιελάμβανε όμως και δύο ακόμη μέτρα τα οποία “κόπηκαν” από το τελικό κείμενο. Και ήταν και τα….
δύο σημαντικά.

Το πρώτο είχε να κάνει με τις περιβόητες πλέον “καταστάσεις επιβίβασεις”. Οι οποίες ήταν από τις πρώτες που κόπηκαν όταν άρχισαν τα υποτιθέμενα μέτρα “συμμαζέματος” στις ΕΔ. Λέμε υποτιθέμενα ,γιατί υπήρχαν πολλά άλλα που θα μπορούσαν να “κοπούν” και να έχουν μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα. Οι δωρεάν μετακινήσεις των στρατιωτικών δεν έπρεπε να ήταν από τα πρώτα μέτρα περικοπών που ελήφθησαν. Αλλά έτσι έγινε.

Από τότε υπήρξαν πολλές υποσχέσεις και πολλά “θα το δούμε το θέμα” αλλά λύση δεν υπήρξε. Στο νομοσχέδιο η Γεννηματά είχε συμπεριλάβει άρθρο που προέβλεπε ότι οι στρατιωτικοί θα δικαιούνται “κατάσταση επιβίβασης” για κάθε τετραήμερη άδεια. Το άρθρο “κόπηκε” ,άγνωστο από ποιον.

Το δεύτερο μέτρο είχε να κάνει με τους ΕΜΘ και την δυνατότητα να γίνονται αξιωματικοί. Και αυτό κόπηκε από την τελική διαμόρφωση του κειμένου του νομοσχεδίου καθώς υπήρχαν -όπως πάντα- αντιδράσεις από τα Γενικά Επιτελεία και ειδικά το ΓΕΕΘΑ.

Σε γενικές γραμμές και χωρίς το νομοσχέδιο Γεννηματά να φέρνει τα πάνω κάτω προς το καλύτερο για την ζωή των στρατιωτικών , είναι ίσως το πρώτο και μοναδικό νομοσχέδιο στα χρόνια της κρίσης που έχει να παρουσιάσει κάτι θετικό για χρόνια προβλήματά τους. Κάτι είναι κι αυτό ,αλλά να μην μείνουμε σ΄ αυτό.

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *