Καλλικράτης στη Βουλή και διαμαρτυρίες από όλη την Ελλάδα


Ξεκινάει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον «Καλλικράτη», η οποία θα ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις.

Σχετική εισήγηση θα κάνει για το θέμα ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ενώ με…..

ενδιαφέρον αναμένεται αν θα απαντήσει ο αρχηγός της ΝΔ, Α. Σαμαράς.

Υπενθυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, την προηγούμενη εβδομάδα, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μετά τις απαραίτητες αλλαγές που έγιναν, ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον νόμο επί της αρχής και αναμένεται να λάβουν θέση επί των άρθρων στην Ολομέλεια.

Κόσμος και ντουνιάς από όλα τα μέρη της χώρας καταφθάνει στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο Καλλικράτης και τις συνενώσεις δήμων που προβλέπει. Δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες, μέλη δημοτικών συμβουλίων αλλά και απλοί πολίτες έρχονται στην πρωτεύουσα προκειμένου να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή, να κάνουν πορείες και να κλείσουν δρόμους, σε μια μορφή επιπλέον πίεσης προς την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 άτομα έφτασαν τα ξημερώματα από το Καστέλλι και τη Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά και αναμένεται να συναντηθούν με άλλα περίπου 200 άτομα από την ίδια περιοχή που μένουν μόνιμα στην Αθήνα, προκειμένου να αποφασίσουν το που θα συγκεντρωθούν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Εκτιμάται πάντως ότι θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Ιτέας έχουν επίσης έρθει στην Αθήνα με τρία λεωφορεία, όπως επίσης και κάτοικοι από το Κομμένο Άρτας. Οι συγκεκριμένοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Οδό Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ αναμένεται να κινηθούν προς την Βουλή, όπου ξεκινά σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενοποίηση των Δήμων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις. Αντιδράσεις υπάρχουν και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έχει διαμηνύσει ότι όσες αλλαγές ήταν να γίνουν έγιναν.

www.madata.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *