Το παρελθόν ενός υποθετικά επαναστατημένου λαού

Γράφει ο 29-26
Από τον καιρό που η τρόικα εγκαταστάθηκε στα μέρη μας ακούω όλο και πιο συχνά από φίλους και γνωστούς εκφράσεις όπως :
– Ο λαός θα ξεσηκωθεί…
– Ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα…
– Η οργή του κόσμου…
και άλλα τέτοια.

Και επειδή είμαστε ελληναριά τρελά και ξεχνάμε μέσα στις υπερβολές μας (και γω μέσα) προσπάθησα να θυμηθώ την συμπεριφορά του καταπιεζόμενου λαού τα τελευταία χρόνια. Τι θυμάμαιΈναν λαό που:….
Εν γνώσει του ψηφίζει για πολλά – πολλά χρόνια κλέφτες και λωποδύτες να τον κυβερνούν.
Τα αρπάζει από τους συμπολίτες του ως εφοριακόςτελωνειακόςγιατρός κλπ απλά για να κάνει τη δουλειά του.
Χτίζει παράνομα και ουρλιάζει στις κάμερες για αποζημιώσεις όταν το σπίτι του καίγεται το κατακαλόκαιρο στο κέντρο του δάσους.
Γίνεται όργανο του κόμματος και επιδίδεται σε απίστευτες μικροπρέπειες για ένα ρουσφέτι.
Φοροδιαφεύγει όπου και όπως μπορείείτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας είτε σαν μισθωτός.

Παίρνει αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού και δουλεύει ταυτόχρονα και αδήλωτα ως ταρίφας όπου παίρνει τριπλοκούρσες.
Ποντάρει με ύφος γιάπη της Wall Street στο χρηματιστήριο και όταν χάνει τα λεφτά του ζητάει αποζημιώσεις για να ξεπληρώσει το στεγαστικό δάνειο που έπαιξε.

Πέρα από το δίκιο του εργάτη και του λαού και οποιουδήποτε εσείς θέλετε υπάρχουν και αυτοί οι πολίτες που αποτελούν δυστυχώς την πλειοψηφία στην Ελλάδα.

Μια τραγική πλειοψηφία που καταπίνει οτιδήποτε υγιές και το σπρώχνει στον πάτο μαζί της. Αυτοί οι συμπολίτες μαςμας οδήγησαν στο ΔΝΤ και ίσως μας πάνε ακόμη παραπέρασε καταστάσεις που φάνταζαν απίστευτες λίγα χρόνια πριν για την Ελλάδα.

Ο κομματικός στρατός κατοχής αντέχει πολλά. ΔΕΝ θα ξεσηκωθείΔΕΝ θα επαναστατήσει όσο νιώθει την κομματική μηχανή δίπλα του τις δύσκολες αυτές στιγμές και όσο κρατά σφιχτά στα χέρια του την υπόσχεση ότι δεν θα τον ξεχάσει όταν φύγει το καταραμένο ΔΝΤ και ανοίξουν οι ρημάδες οι αγορές…

http://tilemarathonios.blogspot.com/

http://himaira.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

40 Comments

  1. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    φίλε 6:43 , η κοινωνία αποτελείται από υγειείς και σάπιες ΜΟΝΑΔΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    Απλά οι σάπιοι φωνάζουν δυνατά για να καλύψουν με την ένταση της φωνής , την έλλειψη περιεχομένου.
    Μην ξεγελιέσαι από τις δυνατές φωνές , η δύναμη κρύβεται στους ψίθυρους…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    «ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ…» ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ . ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ . Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟ 99 ΠΕΞΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ? ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΑΝ ΤΑ ΑΡ…ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝ ?ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΠΡΟΤΡΕΨΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ….ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ…ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ…ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΛΙΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΒΑΨΑΝΕ….ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΛΑΟΣ…ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ…

    Reply
  4. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου (σύντομα) και συναντηθούμε όλοι στην απέναντι όχθη , κανείς δεν θα χρειαστεί να σου πει τι να κάνεις και πότε να το κάνεις.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Βλακείες 2:40 ! Ας κάνει η δικαιοσύνη την δουλειά της και όλα μια χαρά θα είναι. Δεν είμαστε κοινωνία αγγέλων.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Η λύση είναι μια: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ
    Να κάνουμε την επανάσταση του καναπέ δοκιμαστικά για 48 ώρες να μην το κουνήσει κανένας από τον καναπέ
    εκτός αν θέλει να πάει για φαγητό κατούρημα και χέσιμο. Θα παραλύσουν τα πάντα.
    Όποιος δεν το εφαρμόσει θα θεωρηθεί προδότης.
    Θα υπάρχει ομάδα περιφρούρησης για την καταγραφή όσων δεν τηρούν την επανάσταση και θα τιμωρούνται με αυστηρό κολοδάχτυλο.
    Με ευγενικούς χαιρετισμούς
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Εγώ νομίζω ότι αν εμείς δεν αλλάζουμε, τίποτα δεν αλλάζει επειδή οι άλλοι είμαστε εμείς και εμείς είμαστε οι άλλοι που πάντα φταίνε. Εμείς είμαστε μέλη των κομμάτων, δικαστές, καθηγητές, φοροφυγάδες κλπ κλπ

    Reply
  8. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    φίλε 1:57 , κάτι πιο "αναγκαστικό" που να μην απαιτεί χρήση βίας υπάρχει (πολλά μάλιστα) αλλά χρειάζεται οργάνωση , επιμονή και υπομονή , δηλαδή τα ίδια ακριβώς όπλα που επιστράτευσαν εναντίον των λαών αυτοί που κυβερνούν…

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Φίλος 1:37, φίλος . Αυτό που έλεγα ήταν να μην προδικάσεις. Εφόσον έκανες μια κίνηση να ελπίζεις το καλύτερο όχι το χειρότερο.

    Reply
  10. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    δυστυχως , ακόμη και 10.000.000 να είναι οι "μηνυτές" , αρκεί ένας δικαστικός λειτουργός , μια απλή δικαστική απόφαση για να "τρενάρει" επ' αόριστον ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
    Ετσι είναι φτιαγμένοι οι νόμοι

    Reply
  11. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    φίλε (ή εχθρέ) 1:22 , ελπίζω να μην αποτύχει , αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να μην πετάμε στα σύννεφα , είναι βέβαιο πως αν η εκδίκαση των μηνύσεων γίνει σε 30 χρόνια , μέχρι τότε θα έχουν παραγραφεί τα πάντα και πιθανόν όλοι οι μηνυτές να έχουν πεθάνει από την πείνα ή να έχουν φύγει μετανάστες.
    Η μοναδική περίπτωση να μην αποτύχει , είναι να αλλάξει το δικαστικό σώμα στη χώρα , οπότε δεν θα χρειαστεί καν να εκδικαστούν οι μηνύσεις , γιατί ένα αδιάφθορο δικαστικό σώμα θα κινηθεί αυτεπάγγελτα προς την κατεύθυνση αυτή.
    Οι μηνύσεις είναι πολλές , ψάξε στις μηχανές αναζήτησης και θα τις βρεις.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΕΑΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ !!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ , ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;;;

    Reply
  13. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    1:17 , αν είσαι ΚΥΠ , μην ανησυχείς για "εχθροπραξίες" , γνωρίζουμε πολύ καλά πως η βία και η τρομοκρατία δεν είναι λύση , υπάρχουν πολλοί τρόποι ειρηνικοί , δεν είμαι ούτε λοκατζής-ταλιμπάν ούτε βομβιστής-τρομοκράτης.
    Επειδή απλά και μόνο μας μαθαίνουν πως η βία φέρνει τη νίκη , αυτό δε σημαίνει πως είναι και αληθές κάτι τέτοιο.
    Η βία (σε οποιαδήποτε μορφή της) περισσότερο κακό παρά καλό μπορεί να κάνει στον αγώνα αποκατάστασης της δημοκρατίας και της ισονομίας.

    Reply
  14. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    από την άλλη , θέλω να πιστεύω , πως όλοι εμείς (πιστέψτε με είμαστε πολλοί) που γράψαμε το όνομά μας και υπογράψαμε στις μηνύσεις ακολουθώντας (προς το παρόν…) τη νόμιμη οδό , θα ενεργήσουμε με διαφορετικό τρόπο όταν αυτή η οδός αποτύχει.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Δανεικά πήραμε για να καλύψουμε τα κλεμμένα από τα κάθε είδους λαμογια που πλούτιζαν σε βάρος των υπολοίπων.
    Να πληρώσουν λοιπόν αυτά τα λαμογια που αναφέρει πολύ ορθά ο συντάκτης αυτού του κείμενου και όχι ο φτωχός λαός.

    Reply
  16. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    Ωστόσο , συμφωνώ εν μέρει με τον αρθρογράφο , γιατί πιστεύω πως η χώρα κατοικείται σε συντριπτική πλειοψηφία , από εκπαιδευμένα στη μιζέρια και την υποταγή ζωντανά…

    Reply
  17. Κλεάνθη

    Και μην ξεχνάτε οτι αυτοί οι νέοι που δεν επαναστατούν, τους μεγαλώσαμε εμείς η υποτιθέμενη επαναστατική γενιά του πολυτεχνείου. Αφού εμείς είμαστε βολεψάκηδες έτσι κάναμε και τα παιδιά μας. Και για να μην γίνω αφοριστική, όχι όλοι μας.

    Reply
  18. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    φίλε 1:00 έχουν γίνει μηνύσεις (πολλές και ομαδικές) για έσχατη προδοσία , που απαιτούν άμεση διάλυση της βουλής , άμεση σύλληψη και πάγωμα της περιουσίας όλων των πολιτικών της μεταπολίτυεσης και ανάθεση της εξουσίας στο λαό , μέσω δημοψηφίσματος για όλα τα τρέχοντα σημαντικά θέματα (και άλλα πολλά).
    Οι μηνύσεις αυτές είναι ΕΠΩΝΥΜΕΣ (συμμετέχω σε 2 από αυτές) έχουν ήδη κατατεθεί σε εισαγγελείες (π.χ. Αρείου Πάγου) αλλά το πιο πιθανό είναι να εκδικαστούν σε 30 χρόνια…

    Reply
  19. Ανώνυμος

    Το κακό με την εθνική κυριαρχία έχει παραγίνει, κόψτε τις παπαριές επιτέλους δεν είστε πολιτικοί…Δανεικά πήραμε για να επιβιώσουμε αλλιώς θα πεθαίναμε όλοι μαζί..

    Reply
  20. Ανώνυμος

    Εάν δεν ήμασταν αυτοί που είμαστε, μετά την μερική παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσω του μνημονίου, θα είχαν πήξει οι εισαγγελείς στις μηνύσεις για έσχατη προδοσία. Πούν'τες ;;;;;

    Reply
  21. Ανώνυμος

    12.51 Επίτρεψε μου μια παρατήρηση. Πριν από το εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει η οικογένεια. Από εκεί αρχίζει το κακό.

    Reply
  22. Ανώνυμος

    Σύμφωνοι Έλλη αλλα πέρα απο την γενική εκπαίδευση υπάρχει και η ατομική ευθύνη δεν νομίζεις; Υπάρχει και μόρφωση απο το σπίτι μας πέρα απο το κράτος. Αλλα αυτό γκρεμίστηκε νομίζω, γιατί οι άνθρωποι που αναφέρονται στο άρθρο (γιατροί, πολεοδόμοι κλπ) είναι γονείς συγγενείς και φίλοι, όχι άγνωστοι του αστυνομικού δελτίου..

    Reply
  23. ΕΛΛΗ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΤΙ ΕΝΝΟΩ;ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΧΑΖΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.

    Reply
  24. Ανώνυμος

    Η ιστορία μας λέει, ότι χρειαστήκαμε 400 χρόνια για να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας, τώρα πόσα θα περάσουν για να ξεσηκωθούμε; 800;

    Reply
  25. Ανώνυμος

    Φίλε συμφωνώ μαζί σου γι αυτό χρειάζεται κάτι καινούργιο, κάτι που θα καταργήσει τη συνδιαλλαγή και την διαφθορά,και θα επαναφέρει την δικαιοσύνη.Αν δεν φτάσουμε στον πάτο δεν θα ανεβούμε.Οι πολιτικοί αυτοί είναι ξοφλημένοι. Πρέπει να έρθει το καινούργιο και δεν εννοώ Ντόρες.

    Reply
  26. Ανώνυμος

    Σωστό αυτό 12:37 αλλα όλοι οι άλλοι θα σωθούν όπως ακούς και στα δελτία, εμείς δεν σωζόμαστε με τίποτα!!

    Reply
  27. Ανώνυμος

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΟΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΝΗ ΘΕΣΗ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *