Γ.ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ Η Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;»

Του Γιάννη Κανελλάκη


«Καράβι χωρίς τιμόνι», παρομοιάζουν το ΠΑΣΟΚ, πολλά μέλη του κόμματος, μετά την αποκάλυψη ότι η λίστα Λαγκάρντ, βρισκόταν σε χέρια ανθρώπων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, και την έκρυβαν, όπως είπαν. Πολλοί απ΄αυτούς μάλιστα, φωτογράφισαν, τον σημερινό πρόεδρο του Κινήματος, Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος εξελέγη από εκατοντάδες χιλιάδες μέλη , σε ……
ψηφοφορία που διεξήχθη. Ο κ. Βενιζέλος, στον θόρυβο που έγινε για τη λίστα Λαγκάρντ, έδωσε την δική του εξήγηση, αλλά «δυστυχώς πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ, δεν πείστηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα να τον αμφισβητούν», όπως είπαν.

Εμμέσως πλην σαφώς, και στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, πριν από μερικές μέρες στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην οδό Πανεπιστημίου, κάποιοι από τους ομιλητές, άφησαν να εννοηθεί ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνιέται καλά και ότι κινδυνεύει να πέσει στα βράχια». Μάλιστα, ο γραμματέας της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, στην ομιλία του είπε ότι, το ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να συμμετέχει στην σημερινή κυβέρνηση, και ότι το συντομότερο πρέπει να αποχωρήσει.

Πολλά μέλη αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατηγορούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι έχει κάνει την δική του ομάδα ( όπως είπε και ο Θόδωρος Πάγκαλος), και ότι περιορίζεται σε συνεργασία με δικούς του ανθρώπους και όχι με την ευρύτερη κοινωνία του κόμματος. Μάλιστα, κάποιοι από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είπαν, ότι ο πρόεδρος , έχει διορίσει φίλους και γνωστούς, σε διάφορες θέσεις, σε διοικητικά συμβούλια, και άλλες υπηρεσίες, ενώ πολλοί άλλοι είναι άνεργοι για πολύ καιρό και ότι αντιμετωπίζουν καθημερινό πρόβλημα επιβίωσης.

Στη συγκέντρωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας στο Τιτάνια, ομιλητές αναφέρθηκαν και σε βολεμένους πασόκους , οι οποίοι μπήκαν στο κόμμα, μόνο και μόνο για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να βολέψουν τον εαυτό τους και δικούς τους ανθρώπους. Πολλοί απ΄αυτούς έχουν πλουτίσει, όπως είπαν στο ξενοδοχείο Τιτάνια, χρησιμοποιώντας το κόμμα, και κολλητούς τους, που ήταν σε νευραλγικές θέσεις. Μίλησαν επίσης, για τα μικρά ποσοστά στα οποία έχει πέσει το ΠΑΣΟΚ, και ζητούν επειγόντως να βρεθεί λύση, ώστε να ανακάμψει το κίνημα, και να βρει τον παλιό καλό εαυτό του.

Για να γίνει όμως αυτό, είπαν, πρέπει στο επικείμενο συνέδριο, να υπάρξει κοινή γραμμή, ώστε ο πρόεδρος που θα αναλάβει να δώσει τις μάχες στο μέλλον, να αναδειχθεί μέσα από νέα ψηφοφορία, και να είναι δίκαιος, αποφασιστικός, έντιμος, ειλικρινής, πατριώτης, συνεργάσιμος , απλός, επικοινωνιακός, και να μην φροντίζει μόνο για το περιβάλλον του, τα πλούτη του, τα προσωπικά και οικογενειακά του συμφέροντα, αλλά για το κοινό όφελος του λαού και της χώρας. Και να σπάσει τα αποστήματα των καιροσκόπων, των συμφεροντολόγων, των κολλητών, των ημέτερων, των κολάκων, των αυλικών, των τρωκτικών, και άλλων πολλών παρόμοιων παράσιτων, τα οποία έφαγαν και τρώνε ακόμα, από την σάρκα του κόμματος και των μελών του.

Είπαν επίσης, ότι πολλοί πασόκοι, έγιναν ιδιοκτήτες βιλών, κοτέρων και πισινών, ότι έβγαλαν πολλά μαύρα χρήματα στο εξωτερικό και ότι τους καλύπτουν κάποιοι από την ηγεσία και τα στελέχη του κόμματος. Ενώ χιλιάδες μέλη, έμειναν πιστοί στην ιδεολογία και την διακήρυξη του Κινήματος , και σήμερα πολλοί απ΄αυτούς είναι άνεργοι, και ψάχνουν για ένα μεροκάματο να ζήσουν την οικογένειά τους.

Οι λεφτάδες και εκατομμυριούχοι του Πασόκ πρέπει να λογοδοτήσουν σήμερα στην Δικαιοσύνη, και να αποδείξουν που βρήκαν τις τεράστιες περιουσίες που απέκτησαν ; «Μόνο έτσι, είπαν, το Πασόκ θα ξαναμαζέψει τον κόσμο του». Και αφού φυσικά, δώσει μάχες για να «καταργηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που γονάτισαν τον κόσμο χωρίς να φταίει σε τίποτα».

http://www.agioritikovima.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *