Αν. Λοβέρδος: Ανοιχτές συζητήσεις με την Κομισιόν για το Ασφαλιστικό


«Ως υπουργείο πληρώνουμε πάρα πολλά, ως χώρα δεν έχουμε αυτά τα χρήματα για να πληρώσουμε για σπατάλες και για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, πρέπει όλοι να αναδιπλωθούν, πρέπει όλοι να καταλάβουν την κρισιμότητα των στιγμών, πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε στο ότι θα βάλει ο ένας τον εαυτό του λίγο πιο πίσω, προκειμένου να πάει μπροστά η Ελλάδα», διεμήνυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπάρχουν ανοιχτές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, δήλωσε ο υπουργός …..

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντησή του με τους αρμόδιους φορείς για το φάρμακο.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, αδιάψευστος μάρτυρας για την προσδοκώμενη επιτυχία κάθε πολιτικής, είναι οι αναλογιστικές μελέτες που στηρίζουν τις προτάσεις της κυβέρνησης. Οι αναλογιστικές αυτές μελέτες, όπως ανέφερε ο υπουργός, θα είναι έτοιμες την Παρασκευή.

«Κάθε επιχείρημα για την Α ή Β ρύθμιση έχει τη βάση του, τα επιχειρήματα υπέρ του εγχειρήματος βρίσκουν τη βάση του, όλη η συζήτηση γίνετε με κριτήριο τους αριθμούς που προκύπτουν από τις αναλογιστικές μελέτες», εξήγησε ο κ. Λοβέρδος.

Εκτίμησε δε ότι «από την Παρασκευή θα μπορούμε να έχουμε πολύ ευκολότερη συνεννόηση και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό, μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ανοιχτά και πρέπει να κλείσουν και οι επόμενες μέρες είναι οι μέρες που για όλα αυτά τα πράγματα θα υπάρχουν συμφωνίες, βάσει, ξαναλέω, της αναλογιστικής μελέτης», τόνισε.

Έκκληση στις φαρμακοβιομηχανίες για μείωση των κερδών τους

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων του χώρου του φαρμάκου, των χονδρεμπόρων αλλά και από των φαρμακοποιών, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τη δαπάνη στο χώρο του φαρμάκου, όχι στερώντας τους ασθενείς από τα φάρμακα τους, αλλά μειώνοντας τη σπάταλη, το όργιο συναλλαγής. «Έχουμε κάνει κάποια πρώτα βήματα και χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Στόχος της ανοιχτής αυτής σύσκεψης, όπως επεσήμανε, ήταν να ακουστούν προτάσεις, προτάσεις από τις οποίες θα προκύψει κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση στο συγκεκριμένο τομέα μέχρι το τέλος του 2010.

«Η εισήγηση μας ήταν εισήγηση-έκκληση για να υπάρξουν συμφωνίες. Όλοι να μειώσουν το κέρδος τους, ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί η πατρίδα, να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της. Στο τέλος, κλείνοντας τη συζήτηση, είπα ότι δεν ακούστηκαν οι προτάσεις αυτές και όλοι συμφώνησαν ότι αυτές οι προτάσεις θα ακουστούν την επόμενη Δευτέρα όπου τα συναρμόδια υπουργεία θα συσκεφθούμε με αυτούς τους φορείς, για να δούμε τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει τώρα, εδώ και τώρα, ούτως ώστε η Ελλάδα να πετύχει στους στόχους της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι ίδιοι οι φορείς πρότειναν, ότι η σύσκεψη αυτή δεν θα τελειώσει αν δεν βρεθεί η λύση που η Ελλάδα έχει ανάγκη».

«Ως υπουργείο πληρώνουμε πάρα πολλά, ως χώρα δεν έχουμε αυτά τα χρήματα για να πληρώσουμε για σπατάλες και για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, πρέπει όλοι να αναδιπλωθούν, πρέπει όλοι να καταλάβουν την κρισιμότητα των στιγμών, πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε στο ότι θα βάλει ο ένας τον εαυτό του λίγο πιο πίσω, προκειμένου να πάει μπροστά η Ελλάδα», διεμήνυσε.

Εξέφρασε δε την ελπίδα του ότι μετά από αυτήν τη διαβεβαίωση όλων, λύσεις θα βρεθούν με συμπτώσεις πολιτικών από τη συζήτηση ανάμεσα στα τρία υπουργεία και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Όπως έγινε γνωστό, τέλος

www.naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *