Απαλλαγείτε από το σωσίβιο στη μέση παίρνοντας ασβέστιο

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το ασβέστιο ήταν απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας οστών και…

δοντιών, τη διαδικασία πήξης του αίματος, την λειτουργία των μυών και τη διαβίβαση των μηνυμάτων του νευρικού συστήματος. Σύμφωνα όμως με τα αποτελέσματα νέας έρευνας Δανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition» είναι σημαντική η συμβολή του και στον καλό μεταβολισμό της ενέργειας, και κατ επέκταση στον έλεγχο του βάρους.

Στην μελέτη που διεξήχθη συμμετείχαν 7.569 άτομα. Και όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες κάθε 1.000 mg ασβεστίου συνδέονται θεωρητικά με μείωση βάρους ίση με 0,076 χιλιόγραμμα. Παράλληλα παρατηρήθηκε ότι η μεγάλη πρόσληψη ασβεστίου συμβάλλει και σωματομετρικά, αφού άτομα που λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο μπορούν να νικήσουν την προδιάθεση που ενδεχομένως έχουν, για μεγάλη περίμετρο μέσης.

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απορρόφησης του λίπους. Έτσι, η ύπαρξη ικανοποιητικών επιπέδων ασβεστίου ενισχύει τη διαδικασία καύσης του λίπους, όπως και την αναστολή συσσώρευσής του, στα λιποκύτταρα. Συνεπώς αφενός οδηγεί σε μείωση βάρους και αφετέρου, στη διατήρηση του σωστού βάρους.

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *