Βαρέθηκα να σας πληρώνω!

Γράφει ο Μπετόβλακας

Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν αντιλαμβάνεται ή παριστάνει πως δεν αντιλαμβάνεται πως για να μισθοδοτηθούν άχρηστοι και εντελώς αναποτελεσματικοί δημόσιοι υπάλληλοι, πρέπει κάποιος να πληρώσει τον λογαριασμό….

Μέχρι σήμερα για να ταϊστεί αυτός ο συμφερτός, το ελληνικό κράτος δανειζόταν. Σήμερα που τα δανεικά τελείωσαν, ο λογαριασμός έρχεται με τα εκκαθαριστικά της εφορείας στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους ελευθέρους επαγγελματίες.Εκκαθαριστικά με ποσά που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, εισφορές αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος  και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο νους των υπαλλήλων του  υπουργείου οικονομικών, έχει εφευρεθεί για να εξασφαλίσουν τους μισθούς τους. Τον λογαριασμό καλείται να τον πληρώσει αυτός που δεν ήταν αφισοκολλητής, αυτός που δεν ήταν κομματόσκυλο, αυτός που δεν έγλυψε κατουρημένες ποδιές για να διοριστεί.. Ως πότε όμως;

Βαρέθηκα να πληρώνω καθηγητές που αντί να ασχοληθούν με τα χάλια της παιδείας, διοργανώνουν συναυλίας αλληλεγγύης στους μετανάστες. Αντί να σπαταλούν το χρόνο τους με συναυλίες, μήπως θα έπρεπε να κάτσουν να σκεφτούν πως είναι δυνατό να ανοίγουν καινούργια ιδιωτικά σχολεία μέσα στην κρίση. Γιατί οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολείο που πληρώνουν;

Φταίνε οι κτηριακές εγκαταστάσεις ή μήπως φταίει η ασυδοσία στα δημόσια σχολεία; Βαρέθηκα να πληρώνω δημοσίους υπαλλήλους που δεν θέλουν να αξιολογούνται. Φτάνουν μάλιστα στοπ σημείο να κάνουν και απεργία ενάντια στην αξιολόγηση. Βαρέθηκα να πληρώνω διευθυντές υπηρεσιών του δημοσίου που αρνούνται να αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους.

Βαρέθηκα να πληρώνω αποφοίτους δημοτικού περισσότερο από τους καθηγητές πανεπιστημίου.Βαρέθηκα να πληρώνω ΝΠΙΔ τα οποία αρνούνται να ενημερώσουν την ενιαία αρχή πληρωμών για τις αποδοχές των υπαλλήλων τους.

Βαρέθηκα να πληρώνω 50αρηδες συνταξιούχους.Βαρέθηκα να πληρώνω τους πολιτικούς προϊσταμένους όλων αυτών, που δημιούργησαν και ανέχονται αυτή την κατάσταση.

Βαρέθηκα να πληρώνω τους νέους πολιτικούς προστάτες των όλων αυτών.Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει αν αγανακτήσουν αυτοί που πληρώνουν…. 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *