Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, το άρθρο του ΒΗΜΑτοδότη και οι απειλές κατά του Δημάρχου Σπύρου Πανά

Του Γιάννη Καλογερά – Κονταρίνη

“Δεν φοβάμαι κανέναν. Τα συμφέροντα πολεμούν εμένα, την οικογένειά μου και την επαγγελματική μου δραστηριότητα”. Αυτό δήλωσε έντονα φορτισμένος ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, στο χθεσινό….

δημοτικό συμβούλιο.

Αφορμή αυτής της δήλωσης ήταν ερώτηση που του απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σχετικά με δημοσίευμα στη στήλη ΒΗΜΑτοδότης, των παραπολιτικών, της εφημερίδας ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα με τίτλο “Οι εννέα “Μούσες” και ο Δήμαρχος” παρουσίαζε τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, να του έχει παραχωρηθεί το εστιατόριο “Εννέα Μούσες” για δύο χρόνια, διατυπώνοντας παράλληλα το ερώτημα ποια είναι η σχέση του Δημάρχου με την πώληση του ΑΣΤΕΡΑ. Επίσης, ανέφερε πως ο δήμαρχος εναντιώνεται στην πώλησή του.

Το συγκεκριμένο κείμενο, αν ήταν δημοσιευμένο σε κάποια μικρής εμβέλειας εφημερίδα ή blog, κανένας δεν θα του έδινε σημασία.

Το γεγονός, όμως, ότι δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης εμβέλειας και γνωστού συγκροτήματος, μόνο ερωτηματικά γεννά.

Γιατί, όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης δεν εναντιώνεται ούτε στην πώληση ούτε στην επένδυση, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Όπως έχει δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις του, είναι υπέρ αλλά με κύριο μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά στη σχέση που άφησε το δημοσίευμα να εννοηθεί, του δημάρχου με το εν λόγω εστιατόριο, όπως ο ίδιος μας δήλωσε μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του, διευκρίνησε πως, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειάς του είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό, που είχε προκηρύξει ο ΑΣΤΕΡΑΣ το 2008, μαζί με άλλους επιχειρηματίες.

Τελικά, όπως μας είπε ο κ. Δήμαρχος, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν προχώρησε, ούτε οι φάκελλοι των προσφορών ανοίχτηκαν, καθώς ο ΑΣΤΕΡΑΣ θεώρησε πως το συγκεκριμένο project δεν μπορούσε να προχωρήσει.

Το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό deal της Ευρώπης

Στο μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό deal της Ευρώπης, τα συμφέροντα είναι πάρα πολλά. Όλος ο διαγωνισμός και οι λεπτομέρειές του για το τι τελικά θα μπορεί να φτιάξει ο επενδυτής στο συγκεκριμένο οικόπεδο και που βασίζονται σε ένα Νόμο (ΕΣΧΑΔΑ) – ο οποίος ψηφίστηκε “νύχτα” με το μεσοπρόθεσμο – κρατήθηκαν στην αφάνεια. Ακόμα, πολλοί ήταν οι βουλευτές αλλά και αρχηγοί παρατάξεων που δεν είχαν συγκεκριμένη εικόνα για το τι ακριβώς ψήφιζαν.

Άνθρωποι της “πιάτσας” λένε ότι πίσω από το γιγαντιαίο αυτό deal μαίνεται ένας ανηλεής πόλεμος κατασκευαστικών εταιρειών.

Το αραβικό fund σκοπεύει να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση – δόμηση της συγκεκριμένης περιοχής και η ρευστότητα που διαθέτει έχει γίνει “μήλο της έριδος” για πολλές εταιρείες του κλάδου των κατασκευών.

Τα συμφέροντα μεγάλα λοιπόν και το συγκεκριμένο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ, όπως σαφώς δήλωσε ο κ. Δήμαρχος, έδειξε ότι ο “πόλεμος” έχει ήδη αρχίσει. Για τους γνωρίζοντες και υποψιασμένους, το σχετικό δημοσίευμα φέρεται να μην είναι άσχετο με την κινητικότητα που έχει επιδείξει ο δήμαρχος πραγματοποιώντας συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων και συνεντεύξεων σε τηλεοπτικά μέσα.

vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *