Οι Αλβανοί με νόμο προσπαθούν να φιμώσουν την Ορθοδοξία

Μεγάλες αντιδράσεις δημιουργεί στην Αλβανία το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας της Αλβανίας όπου από εδώ και στο έξης… δεν θα μπορεί κανείς να φοράει σταυρό και να φαίνεται.
Οι Αλβανικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν με οποιαδήποτε τρόπο τη θρησκευτική κατήχηση ή τις θρησκευτικές δραστηριότητες από το προσωπικό των σχολείων.
Αναφέρουν μάλιστα ότι είναι απαράδεκτο να…..
υπάρχουν στους τοίχους σταυροί και εικόνες.
Τα παραπάνω σύμβολα θα υπάρχουν μόνο σε σχολεία που διδάσκονται θεολογικά μαθήματα.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας -και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο- αντέδρασε έντονα. Σε δήλωση του αναφέρει: “Το άρθρο 36 – και η διάταξη η οποία θα απαγορεύει τα σύμβολα – παραβιάζει το σύνταγμα καθώς επίσης τις διεθνείς συμβάσεις και τα ψηφίσματα τα οποία έχουν αναγνωριστεί και επικυρωθεί από το Αλβανικό κράτος”.
Παρά τις αντιδράσεις της ορθόδοξης και της μουσουλμανικής κοινότητας οι Αλβανοί προχωρούν ακάθεκτοι γιατί όπως δηλώνουν επιθυμούν να έχουν ένα κοσμικό κράτος και όχι θρησκευτικό .
Βέβαια ο νέος νόμος στρέφεται περισσότερο ενάντιων των Ορθοδόξων και λιγότερο κατά των μουσουλμάνων. Είναι φανερό σε όλους ότι με αυτό το τρόπο προσπαθούν να ανακόψουν το μεγάλο έργο που υλοποιεί στη γειτονική μας χώρα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

newscode.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΎΕΙ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΤΟΥΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΣΚΟΛ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ.
    ΙΟΛΑ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ!!!ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΚΑΛΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ,ΠΟΛΥ ΨΩΦΗΜΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;;;
    ΕΧΕΙ ΞΑΡΧΙΔΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΛΘΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΩΦΟΔΕΕΙΣ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Σιγά μην άφηνε η Αλβανία να επεκταθεί μια ιου δοεβρ αϊκοχριστ ιανική αίρεση στην χώρα της, για να διδάσκει να γυρίσουν το μαγουλο στον εχθρό, βλέπουν τους ελλαδίτες και μαθαίνουν. Έρχονται χειρότερα

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΕΡΑΡΧΗ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ…ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ; ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ", "ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ" ΚΛΠ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Τι να λεμε τωρα ,προφανως η κυβερνηση τουΓΑΠ, συμφωνει με οσα απεφασισε τοΑλβανικο κρατος κατα της χριστιανικης λατρειας,…κατι παρομοιο σχεδιαζουν και για Ελλαδα ,κατι οχι σε θρησκευτικες γιορτες στα σχολεια (ειναι υπο σκεψη),οπως και η καταργηση της πρωινης προσευχης σε σχολεια ,του ορκου βουλευτων κλπ Αυτα ειναι τα αποτελεσματα της παγκοσμιοποιησης…και πρεπει οι λαοι να αντιδρασουν προασπιζοντας απο τη μια τις παραδοσεις τους ,και απο την αλλη σεβομενοι την διαφορετικοτητα ,για να αποφυγουμε ετσι την ισοπεδωση..οι αλβανοι που ζουν αναμεσα μας ,γνωριζουν πολυ καλα οτι ποτε δεν τους ενοχλησε σε ανθρωπινα δικαιωματα ο θρησκευομενος Ελληνικος πληθυσμος…το ιδιο πρεπει να πραξουνκαι αυτοι στην αλβανια ,πρεπει να επιτρψουν και προστατεψουν τηνδιαθεση των πολιτων να ειναι χριστιανοι,χωρις παρεμβασεις και εμποδια στις ατομικες και συλλογικες ελευθεριες..απαιτειται αλληλοσεβασμος.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΒΑΟΥΝ ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΛΟΥΜΑΝΟΥΣ ΤΑΧΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΕΥΟΥΝ ? ΚΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΟΥΣΛΟΥΜΑΝΩΝ . ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΟΥΝ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *