Ψηλά το κεφάλι και… πάνω τα μανίκια!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης
Η βασική διαπραγμάτευση τελείωσε και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι έδειξε την επιλογή της Ελλάδας, σε ΠΟΙΟΝ δρόμο θα σταθεί…
και θα ακολουθήσει (εντός ή εκτός του ευρώ).

Το μέλλον, θα είναι μια συνεχής και δύσκολη διαπραγμάτευση και ακόμα δυσκολότερη προσαρμογή της κοινωνίας μας, μέχρι να φτάσουμε εκεί που πρέπει.

Από σήμερα, πολλοί θα βγουν και θα μιλούν για «νικητές και ηττημένους», χωρίς πλέον αυτό, νάχει καμιά σημασία.

Εγώ δεν νοιώθω ούτε νικητής, ούτε και ηττημένος, σίγουρα όμως νοιώθω … ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ !!
Και πραγματικά νοιώθω αισιόδοξος, διότι απ’ την αντιπαράθεση αυτή, προέκυψε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ «παράπλευρη» επιτυχία, μια ανέλπιστη αλλαγή / μετάλλαξη της Ελληνικής κοινωνίας, απ’ την οποία ξεκινούν ΟΛΑ και τα καλά και τα άσκημα.

Σήμερα δηλαδή, η Ελληνική κοινωνία κατάλαβε, ότι έχει ΕΝΑΝ μόνο δρόμο να ακολουθήσει … «επί της γης» και ότι όλοι οι ΑΛΛΟΙ, είναι ονειρικοί και αδιέξοδοι. Κατάλαβε επίσης ότι δεν έχει ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ λύση, δεν υπάρχει πολιτικός φορέας, που να εκφράζει εναλλακτικό σχέδιο και επιλογή. Για τον λόγο αυτό, επέλεξε και έβαλε στο τιμόνι, τον πιο «ονειροπόλο» οδηγό-επαναστάτη, για να την οδηγήσει στον ρεαλισμό και στην αξιοπρέπεια. Ακόμα και αυτοί που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ (όπως εγώ), τον στήριξαν στην προσπάθεια του (σε ποσοστό άνω του 80%), για να επιτύχει έτσι …. «ότι καλύτερο» !!

Από σήμερα λοιπόν, έχουμε μια πανίσχυρη Κυβέρνηση, χωρίς απειλές και …. ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (στο εσωτερικό μέτωπο), να εφαρμόσει άνετα και απρόσκοπτα το πρόγραμμα της.
Έχουμε επίσης μια «άχρωμη» Αντιπολίτευση, που με τα πεπραγμένα της …. «δεν δικαιούται δια να ομιλεί».

Αλλά κυρίως έχουμε και μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ, που έκανε την επιλογή της, με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ στήριξη της νέας Κυβέρνησης (δια ψήφου ή έστω ανοχής). Άρα, τώρα πλέον ΟΦΕΙΛΕΙ, να υπομείνει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, ΧΩΡΙΣ διαμαρτυρία, χωρίς γκρίνιες, ξεσηκωμούς, απεργίες, διαδηλώσεις και … μπάχαλα, που μας αποπροσανατόλισαν και μας καταστρέψανε.
Ο νέος Πρωθυπουργός, πέτυχε να μπει στις καρδιές ΟΛΩΝ των Ελλήνων, γιατί αγωνίστηκε και ανταμείφθηκε με μια «σοβιετικού τύπου» ισχύ (δικός του ο χαρακτηρισμός), της οποίας όμως θα πρέπει να κάνει … ορθή και ρεαλιστική χρήση. Οφείλει λοιπόν με σοβαρότητα να βάλει την κοινωνία να δουλέψει, να δημιουργήσει και να παράγει, χωρίς πια άλλους λαϊκισμούς, δημαγωγίες, χαδέματα και παροχολογίες. Οφείλει να ξεχάσει τα αμφιθέατρα και τον φοιτητικό ενθουσιασμό του, να σκληρύνει, να βάλει τη «στολή» του Κυβερνήτη (με γραβάτα) και … να κυβερνήσει στιβαρά, αποφασιστικά και σίγουρα. Τώρα πια θα κρίνεται …. σαν Καπετάνιος !!

Για μένα λοιπόν, αυτή η ολοκληρωτική κατάρρευση των ψευδαισθήσεων και η ΟΜΟΨΥΧΙΑ της Ελληνικής κοινωνίας, είναι το μόνο πραγματικό επίτευγμα της διαπραγμάτευσης …. και μου αρκεί !!

ΕΛΠΙΖΩ μόνο να διαρκέσει για πολλά – πολλά χρόνια !!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *