Κ. Παπούλιας: Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές

Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές που λίγο καιρό πριν φαίνονταν αδιανόητες, υπογράμμισε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τονίζοντας ότι κάποιες από αυτές είναι οδυνηρές ή άδικες και κάποιες αναγκαίες και δίκαιες.
Κατά την αντιφώνησή του προς το δήμαρχο της πόλης στο πλαίσιο των εορτασμών για την 185η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, ο κ. Παπούλιας κάλεσε όλους τους Ελληνες να……
κοιταχθούν στον καθρέφτη, αφού όπως είπε, δεν «αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει».

Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρόσθεσε, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας, «οχι να ενοχοποιηθούμε, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, ακόμη και αν πρόκειται για μια αλήθεια άβολη».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι πολλά δεν είναι στο χέρι μας, καθώς εξαρτώνται από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποια όμως, διευκρίνισε, αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση.

Αυτά, όπως ανέφερε, είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους, η εξυγίανση των δημοσιονομικών, η καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, η εμπέδωση κανόνων διαφάνειας, ισονομίας και ισοπολιτείας, η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας.

Ζήτησε επίσης από όλους να αναλογιστούν με αφορμή την Επέτειο της Εξόδου, αν έχουν προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στον τόπο, ενώ τόνισε ότι η αυταπάρνηση του μεσολογγίτικου λαού αποτέλεσαν και αποτελούν σημείο αναφοράς και βάση του εθνικού αυτοσεβασμού.

http://www.naftemporiki.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    Γιατί ο κ Πρόεδρος και ο υπόλοιπος θίασος δεν δίνουν τούς μισθούς τους ,και τα επιδόματά τους στο έρημο αυτό λαό για να μπορούν να κοιτάζονται στον καθρέπτη ?? Και να είναι σίγουροι ότι εμείς κοιταζόμαστε χωρίς ενοχές γιατί ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ κ Πρόεδρε.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Γιατί ο κ. Πρόεδρος γιατί ? Μπορεί να πει σε έναν παραπονούμενο και θυμομένο πολίτη γιατί δεν γύρισε πίσω στην κυβέρνηση το κατάπτυστο μνημόνιο αφού το λιγότερο που είχε λάθος ήταν οτι δεν είχε τις ψήφους των 3/5 της βουλής ?

    Reply
  3. Ανώνυμος

    K. Proedre, koitaxthika ston kathrefti kai den me anagnorisa, opos den anagnorizo kai esas mia ke den exo xrono na xaso apo tin zoi mou gia na syntiro ton kathrefti sas!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Τι θέλει και αυτή η γλάστρα; Κάθεται το ζόμπι για να παίρνει μισθό ο ξεφτιλισμένος.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Oι Έλληνες ενωμένοι πρέπει να κάνουμε θυσίες σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή.

    ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ…

    Reply
  6. Ανώνυμος

    κατασχεση περιουσιας ολων των βουλευτων το τελευταιων 20 ετων και μετα συζηταμε οτι θελετε σκατοπροδοτες
    αναξιε παπουλια γαμω την ψυχη σου πουσταρα

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *