Τα γκάλοπ διαδοχής δείχνουν… Γιώργο

Σημαντικές αλλαγές στη σκακιέρα στρατηγικής που έχουν σχεδιάσει οι δελφίνοι διαδοχής της αρχηγίας του Γ. Παπανδρέου προκαλούν οι εκπλήξεις των συμπερασμάτων από τις σχετικές δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει και – πολύ περισσότερο – έχουν δημοσιοποιηθεί.
Μετά το πρώτο γκάλοπ που έδειχνε επικρατέστερο διάδοχο τον Ε. Βενιζέλο –και φυσικά είχε γίνει για λογαριασμό του Mega – οι ανατροπές απ’ την….
αρχή του ματς που δίνουν προβάδισμα στο Α. Λοβέρδο, αναγκαστικά άλλαξαν τη τακτική των υποψήφιων αρχηγών και κυρίως του μέχρι τότε «προέδρου» του ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών.

Η υπόγεια γέφυρα επικοινωνίας που έχει στηθεί ανάμεσα στους δύο ισχυρούς άντρες του κόμματος με στυλοβάτες τον Δημήτρη Ρέππα και τον Κώστα Σκανδαλίδη οδηγεί σε μία εκ νέου συνεργασία των μέχρι πρότινος άσπονδων αντιπάλων.
Πλέον ο Ε. Βενιζέλος δεν βιάζεται να πάρει το κόμμα καθώς φοβάται ότι οι διαδικασίες διαδοχής δεν θα του βγουν όσο παρουσιάζεται ο υπουργός Υγείας να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Οι συμπαγείς μηχανισμοί που διαθέτει ο… κανονικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο αριθμός των βουλευτών που τον στηρίζουν τον καθιστούν τον ισχυρότερο παίκτη στο παιχνίδι διαδοχής, με τον Ε. Βενιζέλο να είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον αμφισβητήσει. Αλλά δεν θέλει.

Παρ’ ότι μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν δεδομένο ότι ο Γ. Παπανδρέου θα αποχωρούσε από την Ιπποκράτους δίνοντας – η αλήθεια είναι – με πιο κομψό τρόπο το δακτυλίδι από τον τρόπο που το έλαβε, η πίεση των δημοσκοπήσεων δημιούργησαν ένα σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης» -αγαπημένη έκφραση του Συνταγματολόγου του ΠΑΣΟΚ – για να γίνει η δουλειά… όπως πρέπει να γίνει.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σκέπτεται πλέον να στηρίξει τον Γ. Παπανδρέου στις διαδικασίες αρχηγίας και να πάει – μ΄ αυτό το όνομα και μ’ αυτή τη σημαία- στις ερχόμενες εκλογές ώστε να.. χάσει.

Όσο προηγείται ο Α. Λοβέρδος στις δημοσκοπήσεις το προηγούμενο, είναι ένα σενάριο που βολεύει και τις δύο «άλλες» πλευρές καθώς ο Γ. Παπανδρέου θα κερδίσει χρόνο για να διεκδικήσει την τιμή της υστεροφημίας του (το μοναδικό πράγμα που προς το παρόν τον ενδιαφέρει), ενώ ο Ε. Βενιζέλος δεν θα χάσει τις εκλογές ως ο επαχθέστερος υπουργός Οικονομικών της αντιπολίτευσης, «τίτλος» που θα του «απονεμηθεί» μόλις ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής.

Όσο λοιπόν οι δημοσκοπήσεις – κρυφές και φανερές, το ίδιο αποτέλεσμα βγάζουν – θα δείχνουν τον Α. Λοβέρδο να προηγείται, ο Ε. Βενιζέλος θα στηρίζει με κάθε τρόπο τον Γ. Παπανδρέου για… αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *