Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας στα καλύτερα του κόσμου

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας βελτίωσε τις θέσεις του στη λίστα των ΑΕΙ του κόσμου με την εκδοχή του QS…

Φέτος το ΑΕΙ για πρώτη φορά εντάσσεται στα καλύτερα 50 ΑΕΙ σε τέσσερις τομείς της προετοιμασίας. Για το γεγονός αυτό στο πρακτορείο TASS ανέφεραν στο γραφείο Τύπου του βρετανικού πρακτορείου εκτίμησης.

“Ενώ οι μέθοδοί μας κατά την επεξεργασία αυτής της λίστας βρίσκονται υπό έναν συνεχή έλεγχο, η βελτίωση των θέσεων των ρωσικών ΑΕΙ επιβεβαιώνει την άνοδο του παγκοσμίου κύρους τους και την αναγνώρισή τους στο διεθνή στίβο “, τόνισε ο επικεφαλής της διεύθυνσης ερευνών του QS Μπεν Σάουτερ.

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας φέτος βρέθηκε στα 50 καλύτερα ΑΕΙ του κόσμου σε τέτοιους τομείς, όπως η γλωσσολογία (35η θέση), η φυσική και η αστρονομία (36η), τα μαθηματικά (42η ) και ξένες γλώσσες (48η). Πέρσι το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ βρέθηκε στα καλύτερα 50 ΑΕΙ μόνο στον τομέα της φυσικής και των μαθηματικών.

Εκτός από αυτό, το ΑΕΙ βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα 100 ΑΕΙ στον τομέα “επιστήμη των πληροφοριακών τεχνολογιών “.

Στα καλύτερα 100 ΑΕΙ το Κρατικό Πανεμιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας κατέχει θέσεις σε τέτοιους τομείς, όπως η χημεία, η επικοινωνίες και τα ΜΜΕ, η γεωπονία και επιστήμη της θάλασσας, η μηχανολογία, η ιστορία, η φιλοσοφία, η πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις, η στατιστική και η επιχειρησιακές μελέτες. Στα 200 καλύτερα ΑΕΙ – στην εκπαίδευση, τη γεωγραφία, την μελέτη των υλών, τη φαρμακολογία και τη φαρμακευτική. Σε γενικές γραμμές ο συνολικός αριθμός των τομέων σε σύγκριση με την περσινή χρονιά διπλασιάστηκε.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *