Το Δημοκρατικό Ηράκλειο

Θεόφιλος Περδικογιάννης

Εν συντομια παραθετω την προσωπικη μου εμπειρια.Μεγαλωσα τη δεκαετια του 80 σε ενα ορεινο χωριο του νομου Ηρακλειου. Τα ποσοστα του ΠΑΣΟΚ στην εν λογω περιοχη εφθαναν και φθανουν το 75-80%.Το ποσοστο της ΝΔ μετα βιας προσεγγιζε το 10-12%.

Η οικογενεια μου ηταν η μονη που ανοικτα εξεφραζε τις γαλαζιες καταβολες της.Ο ρατσισμος και το ……
Πασοκικο μενος εναντιων ημων ξεπερναει καθε φαντασια. Απειρα συνθηματα και αφισοκοληση στους τοιχους του σπιτιου μας σε καθημερινη βαση, ειρωνικοι χαρακτηρισμοι και μειωτικοι επιθετικοι προσδιορισμοι που με συνοδευουν εως σημερα, απομονωση στο σχολειο απο τους αλλους μαθητες κατοπιν βεβαια πατρικης υποδειξεως.

Στις εκλογες δε του 89 ο στιγματισμος και η καταπιεση στον υψιστο βαθμο. Ακομα θυμαμαι με ποσο φοβο αγοραζα απο το περιπτερο τον ΕΛ.ΤΥΠΟ, ποσο βιαστικα τον εκρυβα στα ρουχα μου,ποσο βδελυρο ηταν το βλεμμα του περιπτερα και ποσο ανακουφιση ενιωθα στην παιδικη μου ψυχη οταν καταφερνα να φτασω στο σπιτι και να παραδωσω στον πατερα μου τον παρανομο ΕΛ.ΤΥΠΟ. Ας μη μιλησω για τις καμπανοκρουσιες, για το επιδεικτικο περασμα σκυλων εφοδιασμενων με κονσερβοκουτια εξω απο την οικια μας, γιατι αισθανομαι αηδια.

Μετα απο καθε εκλογικη διαδικασια απαντες απορουσαν με το γιγαντιαιο ποσοστο της ΝΔ αφου υποτιθεται οτι μονο εμεις ημασταν οι μονοι ψηφοφοροι. Υφιστατο ομως ενα αλλο γεγονος..οι κρυπτονεοδημοκρατες. Ατομα με Πασοκικες αρχες κατα τα προτυπα του χωριου,που παραμονες εκλογων και σε μεσαμετονυκτιες ωρες ερχονταν στο σπιτι μας για να εφοδιαστουν με ψηφοδελτια. Επρεπε να ειναι εφοδιασμενοι γιατι οποιαδηποτε παραμονη ανω του ενος λεπτου εντος του παραβαν εθεωριτο υποπτη,δεδομενου του οτι ο μεσος ορος παραμονης ενος πασοκου δεν υπερεβαινε τα 10 δ. αφου ολοι ειχαν προμηθευτει με ψηφοδελτια συχνα χωρις να γνωριζουν λεπτομεριες του περιεχομενου τους.

Αυτο ομως που πραγματικα με εξοργιζε ηταν το οτι μεσα σε λιγα χρονια απο ενα χωριο 400 κατοικων 62 ατομα τοποθετηθηκαν στο δημοσιο-συχνα 3 η 4 αδελφια-οι πλειοψηφια των οποιων ηταν αποφοιτοι δημοτικου. Αυτα ειχα να σας πω για την Κρήτη και το «δημοκρατικο Ηρακλειο».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αν αντικαταστηστε τις λεξεις ΠΑΣΟΚ με Ν.Δ. και αναποδα, το ιδιο συνεβη και σε μενα που μεγαλωσα στην Μανη.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αυτά είναι φίλε μου γνωστα σε όλους και είναι 100% ΑΛΗΘΙΝΑ.
    Όποιος τα αμφισβητεί είναι απλώς ΜΑΛΑΚΑΣ.

    Ζω κι εγώ στο Ηράκλειο και πολλές φορές έχω σιχαθεί τον εαυτό μου για την κατάντια των συμπατριωτών μου.
    Κι εγώ έχω ένα σωρό γνωστούς και συγγενείς που διορίστηκαν ως πρασινοφρουροί στο δημόσιο και κυρίως στο ΙΚΑ και στα νοσοκομεία.
    Ακόμη και συγγενείς μου που πήραν σναπηρική σύνταξη (χωρίς να δικαιούνται) με τη μεσολάβηση
    πράσινου βουλευτή .

    Η ντροπή μου η μεγάλη ήταν η πινακίδα των παλιών
    δημάρχων ΚΑΡΕΛΗ και ΑΣΛΆΝΗ που ως ούφο που ήταν
    ανάρτησαν σε όλες τις εισόδους της πόλης την πινακίδα της ανάρτησης.

    Μήπως είχε δίκιο τελικά ο Πάγκαλος ότι όλοι τα φάγαμε και εννοούσε φυσικά τους πρασινοφρουρούς???

    Ηρακλειώτης

    (ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ.)

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΔΕΞΙΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ

    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *