ΤΩΡΑ: Συνάντηση Βρούτση – τρόικας – Ζήτησαν απολύσεις στο Δημόσιο με ονοματεπώνυμο

– Άγρια νύχτα με την τρόικα να απαιτεί οι πρώτοι…

4.000 δημόσιοι υπάλληλοι να φύγουν εδώ και τώρα
– Έκαναν πίσω στις 15.000 απολύσεις ως το τέλος του 2012, αλλά ζητούν πυγμή από την Κυβέρνηση
– Η “καυτή πατάτα” περνάει στα χέρια των πολιτικών αρχηγών στη σημερινή συνάντηση

Πέντε το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Κυβέρνησης παίρνουν την καυτή πατάτα στα χέρια τους. Αυτή την ώρα η τρόικα συναντάται στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Εργασίας. Αλλωστε εκεί γινονται όλες οι συναντήσεις.

Ουσιαστικά θα πρέπει, σύμφωνα με τα όσα ζήσαμε ως αργά τη νύχτα, να βάλουν την υπογραφή τους στο ακριβές σχέδιο για τα μέτρα, αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα χιλιάδων αποχωρήσεων από το Δημόσιο.

Ενώ η Κυβέρνηση μοιάζει να έχει πείσει ότι ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων μπορεί να επιτευχθεί, ενώ οι τροϊκανοί φαίνεται να κάνουν πίσω στις 15.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου, βλέποντας ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ίσως, βάζουν και νέες απαιτήσεις στο τραπέζι.

Επί την ουσίας δεν κάνουν πίσω στις απαιτήσεις για απολύσεις, αλλά ζητούν δείγμα γραφής.

Εδώ και τώρα, είπαν, απολύστε τους επίορκους και όσους λέτε ότι μπορείτε να απολύσετε.

Ουσιαστικά η διαπραγμάτευση, και πάλι, έπεσε σε τοίχο. Η συνάντηση με τον Αντώνη Μανιτάκη και πάλι, δεν πήγε καλά.

Οι δυο πλευρές δεν βρήκαν σημείο συμφωνίας.

Ο υπουργός άκουσε από τους τροϊκανούς ότι δεν θέλουν να φύγουν 15.000 ως τέλη του 2012, αλλά τουλάχιστον 3.000 με 4.000.

Ζήτησαν όμως ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε, από ποιες θέσεις, οργανισμούς κλπ, αλλά και το ποιοι, ουσιαστικά ζήτησαν κατάλογο ονομάτων.

Κάπως έτσι η σύσκεψη τέλειωσε, δεν ορίστηκε νέα και η απόφαση είναι στα χέρια των αρχηγών.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα αναλάβουν βάσει των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων να σχηματίσουν ένα σχέδιο αποχωρήσεων. Σε συνεργασία με το υπουργείο σε λίγες ημέρες θα προκύψει και το σχέδιο για τον οριστικό αριθμό των υπαλλήλων που θα φύγουν άμεσα.

Κάποιοι λένε ότι τα νέα οργανογράμματα θα είναι έτοιμα ως τέλη Νοέμβρη και αμέσως μετά θα ανοίξουν οι πόρτες των απολύσεων.

Από τα νέα οργανογράμματα υπολογίζεται ότι θα προκύψουν περί τις 2.000 υπάλληλοι που θα… περισσέψουν. Μαζί με τους αριθμούς των επίορκων, αλλά και των… εξαφανισμένων και όσων βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω προβλημάτων προκύπτει ένας αριθμός περί τις 11.000 άτομα.

πηγή…star.tv

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *