Επίσκεψη κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων σε Φορείς του Νομού Κιλκίς


Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενο από τους: Δήμητρα Γωγάκου, Νομαρχιακή Σύμβουλο και μέλος της Νομαρχιακής Κίνησης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Ελεωνόρα Ζώτου, Νομαρχιακή Σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Κίνησης «Οικολογία Αλληλεγγύη, Θανάση Μακρή, Υπεύθυνο Οργανωτικού Β. Ελλάδας και Ξενοφώντα Ζήση, Μέλος της Γραμματείας Κ. Μακεδονίας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Μαίου 2010 Διοικητικούς Φορείς του Νομού Κιλκίς στην πόλη του Κιλκίς και την Αξιούπολη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισκέφθηκαν συγκεκριμένα :

Α) την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο και τον Δ/ντή της ΕΑΣ Κιλκίς πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο….
.

αγροτικός πληθυσμός της περιοχής (χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων, ψηφιοποίηση, αλλαγές καλλιέργειας) καθώς και στις προοπτικές του γεωργικού τομέα.

Β) το Επιμελητήριο Κιλκίς και άκουσαν τον Πρόεδρο και τον Δ/ντή του ΕΕ Κιλκίς για την κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό, βιοτεχνικό και βιομηχανικό κόσμο του Νομού, για τις δυσκολίες στον συντονισμό των Φορέων του Νομού καθώς και για το ενδεχόμενο σημαντικών πράσινων επενδύσεων, αφού ο Νομός διαθέτει σημαντικό ηλιακό και αιολικό δυναμικό. Εξετάσθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδων με θέμα τις νέες τεχνολογίες και επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Γ) την Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝΚΙ), όπου από την συζήτηση με τον Γενικό Δ/ντή της προέκυψαν τα ζητήματα των επιχορηγούμενων αναπτυξιακών επενδύσεων του νομού και των ευκαιριών που δίδονται εν μέσω κρίσης σε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της αξιοποίησης του αγρο-τουριστικού δυναμικού της ενδοχώρας

Δ) τον Δήμαρχο Κιλκίς, με τον οποίο έγινε ανάλυση των αλλαγών που επιφέρει ο «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές αρχές στην προώθηση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στους δημότες και τον οικολογικό σχεδιασμό στα έργα και προμήθειες που εκτελούν οι Αυτοδιοικήσεις. Ζητήθηκε η υποστήριξη του Δήμου από τους ΟΠ στην οργάνωση Ημερίδας με θέμα την «Πράσινη Πόλη».

Ε) την τοπική Οργάνωση του Συνασπισμού, με την οποία συζητήθηκε το θέμα των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών Εκλογών στην χώρα και τις θέσεις του κόμματος στο σχέδιο «Καλλικράτης».

ΣΤ) το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, από τον Πρόεδρο του οποίου καθώς και από μέλη του Κέντρου παρουσιάσθηκε η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει τα τελευταία χρόνια το εργατοϋπαλληλικό δυναμικό του Νομού, ιδιαίτερα σε περιοχές απομακρυσμένες και με έντονη την αποβιομηχάνιση του Νομού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *