Δραγασάκης: Λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι στη λιτότητα

“Λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις. αλλά όχι στη λιτότητα”, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα…
Les Echos.

Ακόμη, δηλώνει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει υποχωρήσεις, αλλά πως δεν πρόκειται να προδώσει τη λαϊκή ετυμηγορία.

«Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αρνούνται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς αλλά δεν θα προδώσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι στη λιτότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του αναφέρεται σε περιστατικό του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου όταν μέρος των συμμετεχόντων υποστήριζε ότι αυτό που συνέβη με τις εκλογές στην Ελλάδα δεν αφορούσε το συμβούλιο και ότι η νέα κυβέρνηση έπρεπε να τηρήσει κατά γράμμα την πολιτική και το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης: «Άλλοι πίστευαν ότι θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια συμφιλίωσης του σεβασμού στους κανόνες της ΕΕ και του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών. Αυτή η άποψη υποστηρίχθηκε από τον Μισέλ Σαπέν. Σε αυτή τη βάση πιστέυαμε και πιστεύουμε ακόμη ότι πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Αυτή ακριβώς η θέση, την οποία υποστήριξε η Γαλλία και άλλες χώρες, επικράτησε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», είπε.

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά ότι «μέχρι σήμερα έχουμε τιμήσει όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις αλλά για να συνεχίσουμε να το κάνουμε θέλουμε της συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει διαπιστώσει την απαραίτητη συνεργασία προκειμένου να υπάρξει αυτή η σταθερότητα. «Εμείς λυπούμαστε που το διευθυντήριο της Ευρώπης δεν μας αφήνουν να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Τα νομοσχέδια μας είναι έτοιμα για να κατατεθούν στη Βουλή. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τους εταίρους μας» πρόσθεσε κλείνοντας.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *