Ο χάρτης που ξεσήκωσε τους Λασιθιώτες

Ένας χάρτης της Κρήτης που κυκλοφορούσε πριν πολλές δεκαετίες και παρουσίαζε το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης να φτάνει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, και την Ιεράπετρα με τη Σητεία να συνδέονται με… “χωματόδρομο”, αντί της εθνικής οδού, ξεσηκώνει για μια ακόμη φορά το Λασίθι.

Προκαλεί διαμαρτυρίες από τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επαγγελματίες του τουρισμού και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς μέσω αυτού του χάρτη, που μοιράζεται σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες, όπως υποστηρίζουν, δυσφημείται η περιοχή και παραπλανούνται ή αποθαρρύνονται όσοι θέλουν να περάσουν εκεί τις διακοπές τους.

Έναν παρόμοιο χάρτη μοίραζαν πριν μερικά χρόνια στους σταθμούς του ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, και υποχρεώθηκαν να τον αποσύρουν όταν ξεσηκώθηκε και πάλι το Λασίθι.
«Πριν μερικές μέρες στα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και στα ξενοδοχεία της Σητείας μοιράστηκε ένας τέτοιος ανιστόρητος χάρτης, διαφημίζοντας επιχείρηση θαλάσσιων σπορ του νομού Ηρακλείου. Αν ο χάρτης αυτός έχει αναπαραχθεί από τη διαφημιζόμενη σε αυτό το κατασκεύασμα εταιρεία, θα καταθέσουμε εναντίον της ως Δήμος Σητείας εξώδικο, προκειμένου να αποσυρθεί άμεσα απ’ όλα τα σημεία στα οποία διατίθεται», μας είπε ο δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης.

«Επειδή στο χάρτη αυτό δε φαίνεται ότι η Ιεράπετρα και η Σητεία συνδέονται με εθνικό οδικό δίκτυο, θεωρούμε ότι έχει υπάρξει παρέμβαση για να αλλοιωθεί η πραγματική σήμανση των οδών. Θα αναθέσω αμέσως στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Σητείας να ερευνήσει τη δυνατότητα να καταθέσουμε αγωγή, διεκδικώντας τα διαφυγόντα κέρδη από την αγορά της περιοχής μας, και θα καταθέσουμε μήνυση για εσκεμμένη παραπλάνηση του κόσμου και διασπορά ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών, εις βάρος ολόκληρου του ν. Λασιθίου, με σκοπό το ίδιον όφελος», πρόσθεσε ο κ. Πατεράκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ. Μανόλης Ζουμπουλάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης περίμεναν χθες να ενημερωθούν παίρνοντας στα χέρια τους αυτόν το χάρτη, προκειμένου να ακολουθήσουν και εκείνοι τη σκληρή γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων της οικονομικής ζωής ενός τόπου, που βάλλεται συνεχώς και από παντού, χωρίς ποτέ να έχει προκαλέσει με ανάλογες συμπεριφορές.

«Εμείς θα ζητήσουμε απ’ όλους τους παραγωγικούς φορείς της Ιεράπετρας και από τη δημοτική μας Αρχή να ακολουθήσουμε όλοι μαζί το δρόμο της Δικαιοσύνης για να αποκρούσουμε και αυτή τη φορά τον πόλεμο που δεχόμαστε από εκείνα τα συμφέροντα που κάνουν τα πάντα για να μην πάει μπροστά αυτός ο τόπος», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ. Μανόλης Ζουμπουλάκης.

Του Νίκου Πετάση
Πηγή : Nέα Κρήτη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *