Οι Γερμανοί χρεοκοπούν και τον Ερυθρό Σταυρό

Μια νέα κόντρα … κορυφής μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού ξεσπά με επίκεντρο την χρηματοδότηση επισιτιστικών προγραμμάτων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και δεκάδων άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια σε….
περίπου 17 εκατομμύρια άπορους Ευρωπαίους κατοίκους.

Όπως καταγγέλλει ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Μπρούνο Λα Μερ, είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμα και για μια πανευρωπαϊκή διατροφική κρίση (!) στην περίπτωση που «περάσει» η απαίτηση της γερμανικής κυβέρνησης να ανασταλεί η χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία των επισιτιστικών προγραμμάτων που προσφέρουν τα απαραίτητα για την επιβίωση σε εκατομμύρια κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Λα Μερ τονίζει ότι μια σειρά κρατών, με πρώτη τη Γερμανία και μεταξύ άλλων τη Βρετανία, τη Δανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και την Τσεχία, αντιτίθενται – με πρόσχημα όπως λέει την οικονομική κρίση – στη συνέχιση της χρηματοδότησης με κοινοτικούς πόρους του ευρωπαϊκού προγράμματος αρωγής απόρων και αντ΄αυτού ζητούν κάθε χώρα να αναλάβει την χρηματοδότηση του προγράμματος εντός των συνόρων της.

Οπως μάλιστα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Ρόμπερτ Κλόος, «τα βάρη των κοινωνικών παροχών πρέπει να αναλαμβάνονται από τις εθνικές κυβερνήσεις». Για να του απαντήσει ο Γάλλος ομόλογός του πως με τέτοιο σκεπτικό και εν μέσω οικονομικής κρίσης, 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι αφήνονται ουσιαστικά στην τύχη τους, επειδή κάποιες κυβερνήσεις δεν θέλουν να πληρώσουν μερικά εκατομμύρια!

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια χρηματοδοτούν σχεδόν τη μισή ποσότητα φαγητού που προσφέρεται από φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα στην Ευρώπη κάθε χρόνο …

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *