“Ντρίπλα” της ΓΕΝΟΠ ενόψει περαιτέρω μετοχοποίησης

Το ξεκαθάρισμα της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενόψει περαιτέρω μετοχοποίησης θα επιδιώξει η ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του σωματείου Ν. Φωτόπουλου στην “Ελευθεροτυπία”.

Σημειώνεται ότι η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα, σύμφωνα με το νόμο 2773/1999 που ψηφίστηκε ενόψει της εισαγωγής της επιχείρησης στο Χρηματιστήριο, είναι ενσωματωμένη στην…..
περιουσία της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη η περιουσία αυτή αποτιμάται στα 11,9 δισ. ευρώ (ποσό που υπερβαίνει την αξία ολόκληρης της ΔΕΗ).

Έναντι αυτής της περιουσίας το Δημόσιο καταβάλει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού κάθε χρόνο τη διαφορά μεταξύ εσόδων (εισφορές) και δαπανών (συντάξεις, εφάπαξ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων, ένα ποσό της τάξης των 700 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το θέμα έθεσε όπως είναι γνωστό πρόσφατα και η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, στην οποία ανέφερε επιπλέον ότι: «Περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει και να συμβάλλει οικονομικά, όχι μόνο γιατί η τιμή της μετοχής είναι πολύ χαμηλή αλλά και για έναν επιπλέον λόγο ότι με βάση το Ν.2773 ένα ποσοστό 15% από τα όποια έσοδα της μετοχοποίησης πρέπει να αποδοθεί στον ασφαλιστικό φορέα».

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η ύπαρξη , το μέγεθος και η λειτουργία της περιουσίας αυτής , έχουν ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 1999 (Νόμος 2773), τον Απρίλιο του 2008 (Νόμος 3655) και τον Ιούλιο του 2010 (Νόμος 3863) ενώ έχει επιβεβαιωθεί και με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η πώληση ποσοστού έως 17 % των μετοχών της ΔΕΗ, από το 51 % που κατέχει τώρα το Δημόσιο, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2012

http://www.nooz.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Αργοναυτης

    Τρέχα Φωτόπουλε. Σου παίρνουν την χοντρομάσα από το στόμα.
    Ξέχασε τις τσάμπα διακοπές στο εξωτερικό. Τα ξενοδοχεία 5 αστέρων.
    Κλωτσιές που θέλετε ρε αγριόπουστοι.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    θΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΙΤΖΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…

    Reply
  3. ohara.gr

    Σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη η περιουσία αυτή αποτιμάται στα 11,9 δισ. ευρώ (ποσό που υπερβαίνει την αξία ολόκληρης της ΔΕΗ).

    ΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ ΕΙΝΑΙ 25.000
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    θα μας τους φορτωσουν και αυτους στην πλατη οπως κανανε με την ολυμπιακη οι γαλαζιοι.
    τα ιδια σκατα ειναι ολοι

    βρωμιαρηδες θα μας πιουνε το αιμα

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ Η ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.

    Η δημοσιουπαλληλικη αλληλεγγυη και η ύπαρξη κυκλωμάτων που αντιγράφουν κανόνες και συστήματα της μαφίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Ο πολίτης έχει περάσει σε ένα καθεστώς ραγιαδισμού και ομηρίας.Ολες οι καταγγελίες και διαμαρτυρίες καλύπτονται και πνιγονται ακόμη και με απειλές απο τα κρατικά όργανα. Εχουμε πλέον τον δημόσιο υπάλληλο ,πολίτη Α κατηγορίας με ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ωστε να υπηρετει την εκάστοτε κυβέρνηση και ΒΡΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ,αδειάζοντας και τις τσέπες των μη προνομιούχων. Το κράτος και οι λειτουργοι του περάσαν στο μετα …ξύλου ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ και ο λαος στον χρονιο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    το συνδικάτο που εκλέγει σαράντα βουλευτές στο Λαοσπ(α)ΣΟΚ μας απειλεί ότι θα μας αφήσει χωρίς φως αν τους πειράξουν ένα ευρώ από τις υπέρογκες αμοιβές που εισπράτουν

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΑΜΑ ΗΞΕΡΕ ΠΟΣΑ ΨΑΡΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Ο ΠΡΟΔΩΤΗΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *