Η κάλπη βγάζει εκλογές!

Οι πλέον παράδοξες αυτοδιοικητικές εκλογές των τελευταίων ετών. Πρώτον: έχουν πολιτικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε κανέναν δεν ενδιαφέρει ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος στην περιοχή του. Δεύτερον: Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα αλλά για το τι θα πει το βράδυ ο…..
Πρωθυπουργός. Πάντως είναι σχεδόν βέβαιο ότι η αποχή θα είναι μεγάλη. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για ποσοστό που θα υπερβαίνει το 40% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, εξέλιξη την οποία το «statesmen.gr» είχε προβλέψει προ μηνός σε άρθρο με τίτλο: «Νικητής η αποχή», θα πρόκειται για σαφή απαρέσκεια του εκλογικού σώματος για το κομματικό σύστημα. Ήδη τα κομματικά επιτελεία σταθμίζουν τα δεδομένα προκειμένου το βράδυ οι ανακοινώσεις που θα εκδώσουν να μην απέχουν από τη σημασία του μηνύματος που θα στείλει η κοινωνία. Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται το μήνυμα του πρωθυπουργού, το οποίο θα ακολουθήσει αμέσως μετά την προγραμματισμένη για τις 9 το βράδυ σύσκεψη στο Μαξίμου. Ένα μήνυμα που σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει, θα δείχνει εκλογές.

 http://www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ (ΑΠΟ ΚΟΚΑ)ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ????????
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΙΟ???????
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ??????
    ΑΡΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΙΝΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
    ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΩ?????????

    Reply
  2. Ανώνυμος

    9¨55
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΗΡΕ ΑΠ ΤΗ ΝΔ???????????ΧΑΛΑΣΤΗΚΕ??????????????????????
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΛΙΓΗ ΤΟΣΗ ΔΑ …ΤΣΙΠΑ
    ΔΙΩΞΕ ΤΗ ΦΑΝΑΤΙΛΑ ΜΕΓΑΛΕ ΞΥΠΝΑ ΔΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΠΗΡΑΝ!ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ..ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΕΙΜΑΙ
    ΚΙ ΑΠΕΧΩ ΒΕΒΑΙΑ!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Τελικα σαν λαος εισαστε σιχαμενα κομματοσκυλα. Καλα κανουν και σας βριζουν εδω στο εξωτερικο σας αξιζει αυτο που περναται, και σας αξιζουν και τα χειροτερα που θα παθετε.Εισαστε πολιτικα και πνευματικα καθυστερημενα οντα.Δεν μπορει να εξηγηθει αλλοιως το οτι σερνεστε πισω απο κομματα που δολοφονησαν τη χωρα σας.Εισαστε πραγματικα απαιδευτοι και αστοιχειωτοι!Δεν εχετε αποψη, εγκεφαλικα κατωτερα οντα, εθισμενοι στο χρημα και δουλικα σε αυτον που μπορει να σας το δωσει.Εχετε ξεπερασει τις τριτοκοσμικες χωρες.ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΛΥΠΗΣ!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΝ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΨΕΥΤΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΔΙΣΕ! ΑΠΕΧΩ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Μπραβο ελληναρες! συγχαριτηρια τους κανατε αερα με την αποχη σας.Καλα να περασετε φιλοι μου απο εδω και στο εξης.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Λευκό.Εχώ άποψη.Δεν θα αφήσω κανέναν να διαλέξει για μένα..Την απόχη όλοι την έχουν γραμμένοι και την ερμηνέυουν κατα πως τους συμφέρει..Ξαμόλυσαν τα παπαγαλάκια να προπαγανδίσουν υπέρ της αποχής,ξανά,αφού καταφεραν να μην πληγεί ο δικομματισμός αυτή την κυριαη και να φέρουν ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ ώς μονόδρομο την 2η.Με την ρουφιανιά ή την μαλακία σας φέρατε το δίλλημα ΝΔ η ΠΑΣΟΚ την 2η κυριακή 9¨12..Προσωπικά πιστέυω οτι όσοι γράφουν εδς μέσα υπερ της αποχής,μάλλον αναφέρονται στην αποχή των άλλων.Αυτοί σίγουρα το έριξαν δαγκωτό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΧΗ
    ΤΟΥΣ ΕΤΣΟΥΞΕ
    ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ? ΝΑ ΠΟΥΝ
    ΑΜΑΝ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ?
    ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑΠΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!
    ΑΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ {ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΣΟ Κ ΝΔ ΥΠΑΡΧΕΙ} ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
    ΑΡΑ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
    ΑΝ ΜΑΥΡΙΖΑΝ …..ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ
    ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
    ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ?ΝΔ ΠΑΣΟΚ
    Η ΑΠΟΧΗ?

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Αυτά που ακούγονται τώρα από τους κυβερνώντας δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ούτε από αποχές ούτε και ενοχές έχουν, πιστεύουν και θα το πει και το βράδυ ο κύριος Παπανδρέου ότι μπορούν και έχουν την ευχέρια νακυβερνήσουν με ποσοστό 30% και ότι η αποχή είναι σιωπηρή συμφωνία προς τις κινήσεις τους, οι άνθρωποιέχουν κατσικωθεί στην εξουσία μέχρι να μας πεθάνουν δεν πρόκειται να κουνηθούν

    Reply
  9. Κ Α Λ Λ Ι Μ Α Χ Ο Σ

    Η αποχη εχει να κανει με την αρογη πραγματων που βιωνει ο καθε Ελληνας που σημαινει οτι η εισχωρευση αλλοδαπων μενει μετεωρη και λανθανουσα! Η συμμετοχη αλλοδαπων απετυχε ως bonus καθε κυβερνητικης επιδομησης. Η αποχη θα εχει και περισσοτερη εμφανιση παρ' οτι φωναζαμε οτι ειναι λαθος, και με την ροη αυτην εφ' οσον δεν επετραπει αυτο υπερ των Ελληνων πολιτων και την υποτειθεμενη στηριξη προς τους κυβερνοντες ποσο μαλλον με των αλλοδαπων την συμμετοχη που φαινετε αρνητικη. Δηλαδη ολοι πονταριζαν στους ξενους για ανατροπη του σκηνικου της αποχης και εν ολιγοις την "ρουφηξανε" γιατι μηνυμα δεν πηρανε θετικο. Και οι αλλοδαποι εκαναν αποχη, κι οταν οι "καλεσμενοι" σου σε αποφευγουν παρε το αυγο και τρεχα! Φροντισε τους ιθαγενεις σου και τις παροχες τους, κι οσο για τους αλλους που πονταρισες ψηφο καθησε και θα δεις την συνεχεια………

    Reply
  10. Ανώνυμος

    μαλον πανω απο 50% αποχη…..ουτε ενα εκατομυριο δεν χρειαζετε και καποιος μπορει να βγαλει κυβερνηση στην ελλαδα….

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Το μήνυμα της κοινωνίας θα αποκωδικοποιηθεί από το ποσοστό των ψηφισάντων. Η αποχή δε θα ερμηνευθεί σαν αποδοκιμασία, είναι σίγουρο.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *