Ξένες γλώσσες για ενήλικες: μπορώ να ξεκινήσω οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου;

Η γνώση ξένων γλωσσών είναι σίγουρα ένα από τα πιο απαραίτητα προσόντα στην προσπάθειά μας για εύρεση εργασίας. Τα ζητούμενα για κάθε ενήλικο που θέλει να μάθει μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες είναι τέσσερα: να μάθει γρήγορα, να μάθει σωστά, να μάθει με χαμηλό κόστος και να πιστοποιήσει τις γνώσεις του. Γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή μίας εξειδικευμένης σχολής ξένων γλωσσών για ενήλικες.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ενήλικες που θέλουν να μάθουν ξένες γλώσσες είναι ότι τα ….
περισσότερα φροντιστήρια ξένων γλωσσών απευθύνονται μόνο σε παιδιά και δε διαθέτουν τα απαιτούμενα προγράμματα, διδακτικό προσωπικό και, γενικότερα, την τεχνογνωσία που απαιτείται για τη διδασκαλία ενηλίκων.

Ακόμα και τα φροντιστήρια που απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες, συνήθως σχηματίζουν τμήματα μια φορά το χρόνο, κάθε Σεπτέμβριο, περιορίζοντας έτσι τις επιλογές ενός ενήλικου σπουδαστή που πιθανότατα εξυπηρετείται καλύτερα να αρχίσει μαθήματα νωρίτερα ή αργότερα από το Σεπτέμβριο. Το “timing” είναι πολύ σημαντική παράμετρος στην προσπάθεια κάθε ενήλικου να μάθει μία ξένη γλώσσα. Εάν ξεκινήσει σε μία περίοδο που έχει πολλές άλλες υποχρεώσεις, είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει την προσπάθεια, λόγω έλλειψης χρόνου. Αντίστροφα, αν οι υποχρεώσεις που τον «κρατούν» από το να αρχίσει την ξένη γλώσσα της επιλογής του διαρκούν λίγους μήνες, σίγουρα δε θέλει να περιμένει μετά άλλους τόσους και περισσότερους μέχρι να αρχίσει μαθήματα.

Τα εξειδικευμένα Κέντρα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών για Ενήλικες «ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ», παρέχουν τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να αρχίσει μαθήματα Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών ή Ισπανικών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι, κάθε σπουδαστής μπορεί να αρχίσει μαθήματα όποτε εξυπηρετούν αυτόν, χωρίς να δεσμεύεται από τη λογική του «σχολικού έτους» που αφορά τα παιδιά και καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες ενός ενήλικου. Για παράδειγμα, ο σπουδαστής μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο.

Για όσους ενδιαφέρονται και για την απόκτηση πτυχίων, ένα επίσης βασικό πλεονέκτημα των κέντρων ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση είναι ότι η προετοιμασία για την απόκτηση πτυχίων ολοκληρώνεται στο 1/2 ή ακόμα και στο 1/3 του χρόνου που συνηθίζεται στα φροντιστήρια ενηλίκων, γεγονός που αυτονόητα οδηγεί και σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Στα κέντρα ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση, ένας αρχάριος προετοιμάζεται για την απόκτηση του Lower σε 12-18 μόλις μήνες, ενώ αν έχετε γνώσεις μεσαίου επιπέδου η προετοιμασία ολοκληρώνεται σε 6-9 μήνες. Επίσης, η Ευρωδιάσταση προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για το Proficiency σε 8-14 μόλις μήνες, ακόμα και χωρίς πρόσφατο Lower (ή χωρίς καν Lower) χάρη στο ειδικό πρόγραμμα σπουδών Powerprof.

Εάν η επιλογή σας είναι τα Ισπανικά, μπορείτε να προετοιμαστείτε για το πτυχίο DELE Intermedio B2 (αντίστοιχο του Lower των Αγγλικών) σε μόλις 7-8 μήνες. Επιλέγοντας Γαλλικά, προετοιμάζεστε για το πτυχίο DELF B2 (αντίστοιχο του Lower) σε 7-8 μόνο μήνες. Στα Γερμανικά, το 1ο πτυχίο (Zertifikat B1) «βγαίνει» σε 7-9 μήνες. Στα Ιταλικά, σε μόλις 7-9 μήνες φτάνει κάποιος στο επίπεδο του Diploma C1 (αντίστοιχο του Advanced).

Όλα τα προγράμματα προσφέρονται με ένα ιδιαίτερα προσιτό κόστος, ενώ υπάρχουν συχνά και προσφορές που μπορεί να εκμεταλλευθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος. Για παράδειγμα,

πραγματοποιώντας την εγγραφή σας στην Ευρωδιάσταση μέχρι και 18 Οκτωβρίου, κερδίζετε:

1) ΕΚΠΤΩΣΗ 15-30% (αναλόγως προγράμματος και τρόπου εξόφλησης).

2) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 25%, για ταυτόχρονη εγγραφή δύο ή περισσότερων

σπουδαστών.

3) Δεύτερη γλώσσα ΔΩΡΕΑΝ (καταβολή μόνο εγγραφής) για πρόγραμμα ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ

με αυτό της πρώτης γλώσσας που θα επιλέξετε, με δικαίωμα αξιοποίησης εντός 6

ετών.

4) Στα προγράμματα Lower, Intermedio Ισπανικών, DELF Γαλλικών, B1 Γερμανικών,

Diploma Ιταλικών:50% ΕΚΠΤΩΣΗ στα δίδακτρα του επόμενου επιπέδου

(Proficiency, Superior, DALF C1, Zertifikat B2, CELI 5).

5) 70% ΕΚΠΤΩΣΗ σε προγράμματα πληροφορικής / προετοιμασίας ΕCDL

στην Ευρωδιάσταση Πληροφορική.

Για τους άνεργους σπουδαστές, καθώς και για τους σπουδαστές που είναι μέλη πολύτεκνων οικογενειών, ισχύει επιπλέον έκπτωση 10% σε όλα τα παραπάνω προγράμματα. Επίσης, υπάρχουν ειδικά πακέτα προσφορών για ταυτόχρονη εγγραφή δύο ή περισσότερων σπουδαστών.

Περισσότερες πληροφορίες για

τμήματα Αγγλικών για ενήλικες, Οκτώβριος, Νοέμβριος

τμήματα Γαλλικών για ενήλικες, Οκτώβριος, Νοέμβριος

τμήματα Γερμανικών για ενήλικες, Οκτώβριος, Νοέμβριος

τμήματα Ισπανικών για ενήλικες, Οκτώβριος, Νοέμβριος

τμήματα Ιταλικών για ενήλικες, Οκτώβριος, Νοέμβριος

μπορείτε να βρείτε στο www.eurodiastasi.gr.

Μπορείτε επίσης να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-330.111.0, 210-6000.170, 210-59.01.888 για μία άμεση και αναλυτική ενημέρωση ή να επισκεφθείτε τα γραφεία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση (Χαλκοκονδύλη 5 και Χαλκοκονδύλη 9 στην Αθήνα, Ιερά Οδός 197 στο Αιγάλεω, Μεσογείων 427 στην Αγία Παρασκευή και Σαρανταπόρου 14 στο Χολαργό).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *