Άρχισε η εφαρμογή της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζα

Η άρνηση του ΔΗΣΥ (Αβέρωφ + Προδρόμου) για αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής χωρίς μάλιστα μισθολογική αναπροσαρμογή (αστειότητα) φανερώνει και επιβεβαιώνει το ότι οι σχεδιασμοί της Παγκόσμιας Τράπεζας για αποδόμηση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Παιδείας έχουν ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Μετά τα κλείσιμο σχολείων (Λανίτειο Λυκείο Α’ και Β’, Γυμνάσιο Παναγιάς, Νικολαΐδειο Γυμνάσιο …) που προβλέπεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας το….
επόμενο βήμα είναι να αποδομηθεί ο διοικητικός και οργανωτικός ιστός των δημόσιων σχολείων ώστε να οδηγηθούν σε οριστική κοινωνική και εκπαιδευτική απαξίωση.

Η ενδοτική και υποχωρητική στάση της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ να δέχεται με πλήρη ευκολία τα πάντα έχει θρέψει την από πλευράς ΔΗΣΥ (και όχι μόνο) την αλαζονεία και την παραλογία. Αν οι υπάλληλοι και εγκάθετοι των τραπεζών κύριοι Αβέρωφ και Προδρόμου, που το μόνο που κάνουν είναι να καταθέτουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στη Μέρκελ και στους δανειστές, ήξεραν ότι είχαν μπροστά τους μια ισχυρή και αποφασισμένη ΟΕΛΜΕΚ δεν θα συμπεριφέρονταν τόσο προκλητικά και αλαζονικά.

Ως ΝΕΑ ΠΝΟΗ καλούμε την επίσημη ΟΕΛΜΕΚ να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της ενόψει των επερχόμενων δυσκολιών. Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ έχει έτοιμες θέσεις και προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης στρατηγικής ώστε η οργάνωση να σταθεί δυναμικά και αποτελεσματικά δίπλα στον κλάδο και στους εκπαιδευτικούς.

Πλήρωσαν την Παγκόσμια Τράπεζα με ένα εκατομμύριο ευρώ
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την «περιβόητη» έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Παιδεία. Απλά να αναφέρουμε πως η εν λόγω έκθεση δεν βασίστηκε σε κανενός είδους έρευνα και σε κανενός είδους συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων και στοιχείων. Οι άνθρωποι απλά ήρθαν και έκαναν μερικές συναντήσεις με κάποιους γραφειοκράτες του ΥΠΠ. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Εξάλλου σκοπός τους δεν ήταν ο εντοπισμός τυχόν προβλημάτων (τα οποία είναι τοις πάσης γνωστά) αλλά η εφαρμογή προκαθορισμένων συνταγών στα πλαίσια της «αποκρατικοποίησης» της παιδείας και της υποταγής της στις δυνάμεις της άνομης οικονομικό-τραπεζικής αυθαιρεσίας

Για αυτή τους την υπηρεσία έχουν εισπράξει το αντίτιμο του «ευτελούς» ποσού των 500 χιλιάδων ευρώ συν «έξοδα παραστάσεως». Και όλα αυτά υπό την ανοχή των επικεφαλής της ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ «εθνικοφρόνων» κατά τα’ άλλα κυρίων Φυλακτού και Ταλιαδώρου οι οποίοι περιμένουν τάχατε την μετάφραση του επίσημου κειμένου της έκθεσης για να τοποθετηθούν…

ΥΓ: Τα άτομα της ΠΤ που έχουν έρθει και είχαν καταλύσει στο HILTON σε πολυτελής σουϊτες δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με θέματα εκπαιδευτικά.

Ούτε τα ψευδο-γιατροχάρτια δεν μπορεί να καταργήσει η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ
Έγινε και η πρώτη συνεδρία του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ. Φανφάρες, φλυαρίες και ουσία ως συνήθως μηδέν εις το πηλίκο. Και στο τέλος και μια χλωμή και ανούσια ανακοίνωση πως η «ΟΕΛΜΕΚ τάχατε λυπάται, διαφωνεί ή είναι αντίθετη…». Και δεν μιλάμε τώρα για μείζων ζητήματα που πρέπει να έχει κάποιος κότσια και τσαγανό. Μιλάμε για αθώα πραγματάκια που ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ θα μπορούσε με ένα έντονο τηλεφώνημα-διάβημα προς την ΕΕΥ το πρόβλημα να λυνόταν πάραυτα. Όμως τα ψευδοχάρτια και τα ψυχοχάρια καλά κρατούν.

Τα αμειβόμενα με 120-140 χιλιάδες ευρώ ετησίως μέλη της ΕΕΥ συνεχίζουν να στρεβλώνουν και να διαστρεβλώνουν τις έδρες και τις μεταθέσεις υπό την πλήρη κάλυψη του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ ο οποίος είναι απλά θεατής και συμμέτοχος στην αυθαιρεσία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *