Ο Σαμαράς έδειξε μια “άλλη Ευρώπη”

Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, είχε μια ιδιαίτερη σημειολογία. Όχι μόνο επειδή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο κατεξοχήν πολιτικός αρχηγός ο οποίος στάθηκε από την πρώτη στιγμή απέναντι στη «σκοτεινή» προοπτική του Μνημονίου. Αλλά και διότι ο πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε δηλώσει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ότι η……
πολιτική του Μνημονίου αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα, προκειμένου να εξέλθει η οικονομία της χώρας από την παρατεταμένη και βαθιά ύφεση την οποία βιώνει.

Έχοντας δώσει ήδη μάχες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις προηγούμενες Συνόδους Κορυφής των Βρυξελλών, ο Αντώνης Σαμαράς, θύμισε στον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ ποιος είναι ο δρόμος της πολιτικής ενοποίησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, τον οποίο είχαν εξαρχής χαράξει οι ηγέτες της γηραιάς ηπείρου, οι οποίοι οραματίζονταν μια Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, και όχι των γραφειοκρατών.

«Υπάρχει διέξοδος και λύση, αλλά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της Ελλάδας, με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα. Η αλλαγή, άλλωστε, πολιτικής, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το καταλάβει η Κυβέρνηση, δεν σημαίνει ήττα. Ήττα είναι να επιμένεις στο ίδιο λάθος.

Και η Ευρώπη όμως από την πλευρά της, χρειάζεται να δείξει περισσότερο ρεαλισμό και περισσότερη αλληλεγγύη, σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα. Τη δική μας πρόταση ελπίδας, για την έξοδο από την κρίση, θα την παρουσιάσουμε στο ‘’Ζάππειο 2’’.

Θα ήθελα, τέλος να πω, ότι εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από την τοποθέτηση του κ. Φαν Ρόμπεϊ για το μεταναστευτικό ζήτημα. Θα πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη, ότι η Ελλάδα, ως σύνορό της, θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τεράστια προβλήματα με τη μετανάστευση, και το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση στη Βόρεια Αφρική», σχολίασε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς.

http://www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    τοσο λοιπον τον εχουν αποκλεισει τα καναλια τον Σαμαρα;;;
    πως δεν εφτασε στ αυτια μου καποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ προταση του;
    οχι πως απο τα αλλα κομματα υπαρχει καμια δηλαδη!!!
    μαλλον κρατανε τις προτασεις τους επτασφραγιστα μυστικα , μην τους τις κλεψουν.

    Π

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ….ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΒΕΛΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΤΣΕΣ….ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

    Reply
  3. ΓΚΑΚΣΤΕΡ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ

    ΓΡΑΦΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ Α@@2 ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΦΟΡΟ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ
    ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΗΣΑΝ.ΗΡΘΕ ΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΑΙ.
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΙΑΤΣΑ ΣΤΗ ΣΥΓΡΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ
    ΤΑ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Παρόμοια έλεγε και η αντιπολίτευση στην Πορτογαλία μέχρι που έπεσε η κυβέρνηση. Διάβασε τώρα οπαδέ του Σαμαρά τι λέει η Πορτογαλική αντιπολίτευση.
    Δε¨μπορεί να μας κοροϊδέψει κανείς Σαμμαράς αφού και αυτός ότι του πουν θα κάνει αν κυβερνήσει. Φίλε χρωστάμε και τα λεφτά είναι πολλά, αλλού το παραμύθι.
    Ο αιρετικός

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Είναι αλήθεια ότι ό ΡόνΜπάι, αφού άκουσε τις πολύ σωστές απόψεις του Σαμαρά, του ζήτησε να τον αντικαταστήσει στην προδρεία της Ε.Ε.;;;;;;
    Ευτυχώς που δεν αυτοκτόνισε ο άνθρωπος με τις κοσμογωνίες των ελλήνων πολιτικών.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *