Τελευταία Νέα

Επιχείρηση “έσοδα” από το ΥΠΟΙΚ

Σε τρεις άξονες θα ξεκινήσει ο “πόλεμος” της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής την επόμενη τριετία, το σχέδιο του οποίου θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα. Το υπουργείο Οικονομικών δέχεται ισχυρές πιέσεις από την τρόικα για την ένταση των προσπαθειών με σκοπό τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, και ενόψει της αξιολόγησης για την επόμενη δόση του δανείου, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σχέδιο που θα τονώσει τα….
“ισχνά” έσοδα του προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξεύρεση εσόδων 3,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2011 – 2014. Το πρώτο μέτωπο που θα ανοίξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι στον εντοπισμό και στην επιβολή ποινών στα φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν. Ειδικές ομάδες ελεγκτών, στους οποίους θα τεθούν ποσοτικοί στόχοι, πιάνουν από την ερχόμενη Δευτέρα δουλειά και στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν πως από τους στοχευμένους αυτούς ελέγχους τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν φέτος κατά 500 εκατ. ευρώ.

Τα άλλα δύο θα αφορούν τα φορολογικά έσοδα που χάνονται από το λαθρεμπόριο στα καύσιμα (άνω των 400 εκατ. ευρώ ετησίως) και τα τσιγάρα, καθώς και από τη μη απόδοση του ΦΠΑ, όπου διασταυρώσεις εντόπισαν πέρυσι τουλάχιστον 70.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις να τον έχουν παρακρατήσει. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα «μνημόνιο» συνεργασίας μεταξύ τεσσάρων υπουργείων: Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και τον καλύτερο συντονισμό για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι δράσεις οι οποίες θα αναληφθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα κινηθούν μεταξύ:

-Των προληπτικών και τακτικών ελέγχων των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών

-Των τεκμηρίων και του πόθεν έσχες ώστε να εντοπιστεί η αύξηση της περιουσίας που υποκρύπτει αδήλωτα εισοδήματα

-Της ποινικής καταστολής της φοροδιαφυγής

-Της επιτάχυνσης της εισπραξιμότητας των βεβαιωθέντων εσόδων και ληξιπρόθεσμων οφειλών

-Του ελέγχου φορολογούμενων υψηλού κινδύνου και μεγάλων επιχειρήσεων

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΑΣΑΡΙΑ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! Ούτε εφορίες, ούτε τράπεζες, ούτε δημόσια ταμεία. Μόνο έτσι θα είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *