Ο Γιώργος επιμένει, η Λούκα δεν ψηφίζει!

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την δημόσια δήλωση της πρώην υπουργού Εργασίας κας Λούκας Κατσέλη, με την οποία ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που συζητείται ήδη στη Βουλή.

Η κα Κατσέλη ζήτησε να αλλάξει το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου και εξέφρασε την….
ελπίδα ότι θα εισακουστεί. Παράλληλα άφησε αιχμές για την διαπραγματευτικότητα του διαδόχου της κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Το άρθρο 37 αφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.

Η δημόσια δήλωση της κας Κατσέλη έρχεται σε μια στιγμή όπου μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις την αγανάκτησή τους για το επαναλαμβανόμενο σκηνικό που στήνει ανά τέσσερις ή πέντε μήνες η κυβέρνηση ζητώντας τους πριν από κάθε εκταμίευση δόσης να ψηφίζουν «σκληρά» μέτρα που τους φέρνουν σε αντίθεση με την κοινωνία.

Πολλοί βουλευτές έχουν επίσης εκφράσει την επιφύλαξή τους να ψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, ενώ δεν αποκλείεται πάντα και η περίπτωση καταψήφισης επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Εχθές κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να φέρει προ των ευθυνών τους τα μέλη της κυβερνητικής ομάδας του κόμματός του. Ζήτησε την ψήφιση του νομοσχεδίου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εχουμε μπροστά μας πολύ κρίσιμες μάχες και στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα είναι πολύ σημαντικό βήμα η απόφαση του Κοινοβουλίου, να στηρίξει τις βασικές αποφάσεις που έχουμε λάβει πριν από το Συμβούλιο Κορυφής, ώστε πηγαίνοντας εκεί, να κάνουμε με καλύτερους όρους μια δύσκολη διαπραγμάτευση στην οποία προσδοκούμε να πετύχουμε ένα και θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του αναγκάστηκε να επισημάνει πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – και ιδιαίτερα του συγκεκριμένου άρθρου – αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης και με την διατύπωσή του στο σχέδιο νόμου έχει συμφωνήσει απόλυτα η Τρόικα.

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *