Ο Γιώργος φέρνει τον Μεντβέντεβ για… ενισχύσεις

Κι άλλες φορές στο παρελθόν, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι αισθάνεται πολύ πιο άνετα με το κοστούμι του διεθνούς ηγέτη, παρά με εκείνο του ισορροπιστή κομματάρχη, που επιχειρεί να ανακαλύψει μέσους δρόμους για την εκτόνωση ενδοκυβερνητικών κρίσεων, ακόμη και όταν οι δρόμοι αυτοί… δεν υπάρχουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω πραγματικότητας, η σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο……
Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Ρώσο Πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεβ. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν επίσημα, οι δυο ηγέτες συνομίλησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη, και ευρύτερα στη Βόρεια Αφρική και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ στάθηκαν και στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η «ταμπακιέρα», καθώς φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει επίσημα από τον Ντιμίτρι Μεντβέντεβ να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα, πιθανότατα στα αρχές του καλοκαιριού.

Αυτό το πολιτικό άνοιγμα του Πρωθυπουργού, έχει… ουρά και περιεχόμενο. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήθελε να εμφανιστεί να κάνει δηλώσεις από την Αθήνα, δίπλα στον Πρόεδρο μιας εκ των υπερδυνάμεων του πλανήτη, προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ελλάδα δεν είναι και τόσο… μίζερη, όσο θέλουν να την εμφανίσουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η επίσκεψη Μεντβέντεβ, σε συνδυασμό και με την άφιξη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που επίσης προσδιορίζεται για τους επόμενους μήνες, θα ενισχύσουν το κύρος της χώρας, και θα της προσφέρουν «όπλα» κατά των διεθνών κερδοσκόπων, που επιμένουν να «τζογάρουν» με τα σενάρια περί χρεοκοπίας.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

21 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ισως πεισθηκε να προσδιορισει την Ελληνικη ΑΟΖ,και θελει συναινεση,ΡΩΣΩΝ,ΗΠΑκλπ…παντα βεβαια με ανταλαγματα..αν ειναι ετσι τοτε θα αλλαξου αρδην τα πραγματα..η δυναμικη που θα αποκτησουμε θα λυσει πολλα προβληματα σχετικα με το χρεος ,τις αγορες, τα επιτοκια,..ειναι βλεπετε τα πετρελαια ..γιατα οποια θα σπευσουν πολλοι καλοθελητες.Ιδωμεν..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΧΑΜΗΛΑ ΟΙ ΚΛΡΕΜΑΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ….

    Reply
  3. Ανώνυμος

    12.47 ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ Ή ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ;;;
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΡΩΣΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΕΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΩΝΙΑ……..
    ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?????????????

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΓΙΑΤΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
    ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ!
    ΠΗΓΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΗΛΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΕΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΠΩ ΕΝΤΑΞΕΙ?8 37

    Reply
  8. Ανώνυμος

    θα του πει αραγε τιποτα για το τουρισμο η θα νευριασει τον μεντβεντεφ και δε θα στειλει αθρωπο?

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ .ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΑΣΡΑΛΑ Ο ΤΖΕΦΡΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΟΝ .ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ Η ΕΧΘΡΟΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ?

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ.ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *