Πληθωρισμός τουριστών, ένδεια εσόδων

Η… μπότα των μεγάλων tour operators παραμένει σταθερά στον… λαιμό των Ελλήνων ξενοδόχων απειλώντας τους με πνίξιμο σε περίπτωση που σηκώσουν κεφάλι και απαιτήσουν καλύτερες τιμές……………….

Αντιμέτωπος με τις χρόνιες αντιφάσεις του βρίσκεται και φέτος, τη χρονιά των ρεκόρ, ο ελληνικός τουρισμός. Τη στιγμή που οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί κατακλύζονται από τουρίστες, σε επίπεδα ίσως και πάνω από τη φέρουσα ικανότητα των υποδομών τους, τα έσοδα υπολείπονται σημαντικότατα άλλων ανταγωνιστικών προορισμών. 
Τι κι αν εταιρείες όπως η Emirates, η Etihad, η Gulf Air, η British Airways, η US Airways και η Singapore Airlines (ούτε λόγος για τη «φτηνή» Ryanair) συνδέουν εκ νέου την Ελλάδα με χώρες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, η μέση ανά ταξίδι δαπάνη των ξένων τουριστών συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «λαμπρό» τουριστικά 2013 η μέση ανά ταξίδι δαπάνη των ξένων ήταν 604,2 ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση κατά 1,9%, τη στιγμή που ο μέσος τουρίστας στην Ισπανία αφήνει 976 ευρώ και στην Κύπρο 860 ευρώ. 
Τι κι αν παράγοντες της τουριστικής αγοράς «ψιθυρίζουν» ότι φέτος αύξησαν τις τιμές τους κατά 5%; Η εικόνα ελάχιστα άλλαξε από πλευράς εσόδων. Η… μπότα των μεγάλων tour operators παραμένει σταθερά στον……………………ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *