Μαζικό συλλαλητήριο, αυξάνονται οι καταλήψεις

Η μαζικότερη πανεκπαιδευτική πορεία απο τη μέρα ψήφισης του νέου νόμου-πλαίσιο πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας, αναδεικνύοντας την ενδυνάμωση με το πέρασμα των ημερών των φοιτητικών και πανεπιστημιακών αντιστάσεων στον νόμο-έκτρωμα Διαμαντοπούλου.
Οι καταλήψεις, άλλωστε, σε ….
ΑΕΙ και ΤΕΙ άγγιξαν χθες τις 300, με τη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις να αυξάνει κατακόρυφα σε σχέση με την περασμένη βδομάδα. Τη συνθήκη αυτή αντανακλούσε και το χθεσινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φοιτητές από τις κατειλημμένες σχολές της Αθήνας, ενώ έντονη ήταν η παρουσία και των εκπαιδευτικών στο μπλοκ της ΟΛΜΕ. “Αννούλα, Γιωργάκη τα ‘χετε όλοι παίξει, ξυπνάει ο εφιάλτης του 2006″ φώναζαν ρυθμικά οι φοιτητές πλάι στο σύνθημα-υπόσχεση για την ανατροπή του νέου νόμου:”φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, αυτός ο νόμος πλαίσιο θα ανατραπεί”. * Aρχική
* ΕΛΛΑΔΑ
* ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΕΥΝΑ
* Μαζικό συλλαλητήριο, αυξάνονται οι καταλήψεις

Μαζικό συλλαλητήριο, αυξάνονται οι καταλήψεις
Μορφονιός Ν.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/09/2011

Η μαζικότερη πανεκπαιδευτική πορεία απο τη μέρα ψήφισης του νέου νόμου-πλαίσιο πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας, αναδεικνύοντας την ενδυνάμωση με το πέρασμα των ημερών των φοιτητικών και πανεπιστημιακών αντιστάσεων στον νόμο-έκτρωμα Διαμαντοπούλου.

Οι καταλήψεις, άλλωστε, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ άγγιξαν χθες τις 300, με τη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις να αυξάνει κατακόρυφα σε σχέση με την περασμένη βδομάδα. Τη συνθήκη αυτή αντανακλούσε και το χθεσινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φοιτητές από τις κατειλημμένες σχολές της Αθήνας, ενώ έντονη ήταν η παρουσία και των εκπαιδευτικών στο μπλοκ της ΟΛΜΕ. “Αννούλα, Γιωργάκη τα ‘χετε όλοι παίξει, ξυπνάει ο εφιάλτης του 2006″ φώναζαν ρυθμικά οι φοιτητές πλάι στο σύνθημα-υπόσχεση για την ανατροπή του νέου νόμου:”φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, αυτός ο νόμος πλαίσιο θα ανατραπεί”.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30 ακολουθώντας το γνωστό δρομολόγιο μέσω Ομόνοιας-Σταδίου προς το Σύνταγμα. Στη διαδρομή επικράτησε ένταση προς στιγμή, όταν μια ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά προκάλεσε φθορές σε πολυτελές όχημα, καθώς και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους στο τέλος της πορείας, ωστόσο, η ένταση αποκλιμακώθηκε γρήγορα. Τα φοιτητικά μπλοκ από τις κατειλημμένες σχολές συνέχισαν μέσω της Όθωνος φθάνοντας έξω από τη Βουλή, όπου στάθηκαν για λίγο φωνάζοντας συνθήματα και κατόπιν αποχώρησαν. Μικρή ένταση δημιουργήθηκε ξανά όταν δέχθηκε επίθεση τεχνικός με κάμερα, με τους φοιτητές, ωστόσο, της περιφρούρησης να τον προστατεύουν. Η διαδήλωση στη συνέχεια ολοκληρώθηκε ομαλώς στα Προπύλαια, αφού πρώτα φοιτητές είχαν πετάξει μπογιές στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ελλάδας στην Πανεπιστημίου, φωνάζοντας το σύνθημα “σε Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία”.

Αμέσως μετά το τέλος της πορείας, οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στη Νομική, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Συντονιστικό Καταλήψεων και Γενικών Συνελεύσεων. Μέχρι αργά το απόγευμα οι φοιτητές προσανατολίζονταν στη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Μαζικές πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, κ.ά.

-Τουλάχιστον καχυποψία προκαλεί η επιλογή του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ να υλοποιήσουν χθες το απόγευμα, παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, επιχείρηση – σκούπα στα Προπύλαια κατά των μεταναστών μικροπωλητών, τη στιγμή που μερικές δεκάδες μέτρα στη Νομική χιλιάδες φοιτητές συνεδρίαζαν στο Συντονιστικό τους.

http://xenes-glosses.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *