Τελευταία Νέα

ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Σε ιστολόγιο, που ελέγχει ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης, δημοσιεύθηκε ανώνυμο (αλίμονον και να περιμέναμε να ήταν επώνυμο) σχόλιο το οποίο μιλά για συκοφαντίες, καχυποψίες, ψυχοπάθειες κτλ.

Απαντώ ως εξής!

ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΙΩΠΩ

Ούτε εκβιάζομαι, ούτε θα….
σιωπήσω μπροστά στην κακοήθεια του πιο βρωμερού ανθρώπου που γνώρισα στη ζωή μου.

Οποτεδήποτε ο εν λόγω κληρικός πηγαίνει σε ιστολόγια που αναρτώ κείμενα δικά μου και γράφει πρόστυχα και βλάσφημα σχόλια (στα οποία δεν φείστηκε βλάσφημων και χυδαίων σχολίων ακόμη και για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου!) θα λαμβάνει τη δέουσα απάντηση. Το ίδιο θα συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο συνεργαστεί μαζί του.

ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Οσο για τις απειλές για δικαστική αγωγή απαντώ: Οχι απλά δεν τις φοβούμαι αλλά τις καλωσορίζω τα μάλιστα!

Ως γνωστόν είμαι υπέρμαχος της ιδέας ότι τα ποινικής φύσεως θέματα διευθετούνται ΜΟΝΟΝ στα δικαστήρια.

Το έχω γράψει κατ’ επανάληψη και για το Βατοπαίδι και για τους εν Σερβία ισχυρισμούς περί καταχρήσεων.

Ενθάρρυνα έντονα τον π. Ιωάννη Φωτόπουλο να υποβάλει μήνυση στο εν λόγω αχαρακτήριστο κληρικό για όσα του έγραψα σε ένα από τα ιστολόγια που ελέγχει.

Και υποστήριξα ότι το ίδιο έπρεπε να έχει κάνει ο Αγιος Σπάρτης για το θέμα του Μεσσηνίας πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, αλλά και ο Αγιος Κυθήρων όταν του υπέβαλε μήνυση ο Μεσσηνίας. Επρεπε να έχει καταθέσει αντιμήνυση.

ΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ

Οχι μόνον τα θέματα ποινικού δικαίου πιστεύω ότι πρέπει να λύνονται στα δικαστήρια αλλά και τα εκκλησιαστικά θέματα πρέπει τελικά να αναθέτονται στην κρίση της Συνόδου ή και στα συνοδικά δικαστήρια.

Οταν ο π. Βασίλειος Θερμός μου έκανε μήνυση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, επειδή τον απεκάλεσα Νεοβαρλααμίτη, όχι μόνον ΔΕΝ δυσφόρησα για τη μήνυση, αλλά απάντησα ότι αναμένω την ώρα και τη στιγμή για να τύχουν οι καταγγελίες μου συνοδικής αξιολόγησης.

Και αυτό την ώρα που οι Κύπριοι αρχιερείς ήταν σφοδρότατα δυσαρεστημένοι μαζί μου για τη στάση μου εναντίον του Οικουμενισμού και εξέδωσαν μάλιστα σχετική καταδικαστική καταγγελία.

Αλλά και προηγουμένως – στην πρώτη ήδη παρέμβασή μου στον Ορθόδοξο Τύπο για την Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό – εξέφρασα – μεταξύ πολλών άλλων αντιρρήσεων – τη διαφωνία μου επειδή δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στους ανθρώπους που εκπροσωπούν τον Οικουμενισμό και γιατί δεν τους γίνεται στη σύνοδο μήνυση επί αιρέσει.

Μια άποψη, που επανέλαβα πολλές φορές έκτοτε, όχι μόνον για τον Αγιο Περγάμου για τη “Βαπτισματική θεολογία”, αλλά και για τους Μητροπολίτες Δημητριάδος, Σύρου, Μεσσηνίας, τον παπα-Κώστα Μπέη, τον π. Παύλο Κουμαριανό.

“DO NOT DANCE WITH THE DEVIL”

Μη χορεύεις με το διάβολο, λέγει μια Αμερικανική παροιμία. Ο διάβολος σε οδηγεί στο Ζάλογγο. Ο Μεφιστοφελής θα ζητήσει σε κάποια στιγμή την ψυχή σου. Οπως ακριβώς και ο μαύρος ιππότης στην Εβδομη σφραγίδα του Μπέργκμαν.

ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΟΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΛΟΓΟ

Γιατί τηρώ αυτή τη στάση με την εμπλοκής της δικαιοσύνης για τα ποινικά θέματα και της Συνόδου για τα θεολογικά θέματα;

Επειδή δεν πιστεύω ότι οι ατέλειωτες συζητήσεις μας οδηγούν πουθενά.

Οι μεν ποινικές υποθέσεις πρέπει να διαλευκαίνονται στα δικαστήρια για να μην μπορεί κανείς να ανοίγει το στόμα του και να συκοφαντεί άλλους ανενόχλητος, οι δε θεολογικές συζητήσεις για θέματα πίστεως πρέπει να αξιολογούνται από τα αρμόδια συνοδικά σώματα έτσι ώστε οι αποφάσεις τους να δεσμεύουν όλους.

Οσοι τυχόν συνεχίζουν να παρανομούν – και μετά την απόφαση συνοδικών αποφάσεων – πρέπει να τους γίνεται νέα μήνυση, ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της απείθειάς τους στις συνοδικές αποφάσεις. Η Εκκλησία και η Ορθόδοξη πίστη δεν είναι “Ελεύθερη Κέρκυρα” για να λέγει και να κάνει ο καθένας ότι θέλει.

ΑΠΕΡΡΙΨΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ή ΔΕΛΕΑΡ

Να αποκαλύψω ότι λεγάτοι του βρωμερού κληρικού της Πτολεμαίδος και νυν της Αττικής και του συντρόφου του με πλησίασαν ή προσπάθησαν να με πλησιάσουν με το δέλεαρ να ανεχτώ τον π. Βαδραχάνη να ασχημονεί ασύδοτα με αντάλλαγμα να τερματιστεί ο αποκλεισμός μου από τον Ορθόδοξο Τύπο και άλλα ιστολόγια που ελέγχει ο τρισάθλιος αυτός κληρικός.

Και η απάντησή μου;

Οχι μόνον απέρριψα διαρρήδην την προσφορά αλλά και σε όσους δοκίμασαν να κάνουν το μεσάζοντα τους έκοψα κυριολεκτικά την καλημέρα.

Ο βρωμερός κληρικός και ο συνεργάτης του θα σταματήσουν να αναρτούν χυδαία σχόλια στα κείμενα που γράφω και θα σταματήσουν κάθε προσπάθεια να με εκβιάσουν ή να με δελέασουν με την άρση του αποκλεισμού μου από τον “Ορθόδοξο Τύπο” και άλλα ιστολόγια που ελέγχουν.

Οι έντιμοι άνθρωποι ούτ εκβιάζουν ούτε κάνουν ανέντιμες προτάσεις συμβιβασμού. Συνεννοούνται στα ίσα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ

Δεν έχω απολύτως κανένα ενδιαφέρον να συνομολογήσω συμφωνία με το διάβολο.

Επαναλαμβάνω.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ συνομολογήσω ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.

Οι συμφωνίες με το διάβολο είναι καταστροφικές! ΠΑΝΤΟΤΕ!

Μου είναι ισχυρότατη πεποίθηση ότι οι άνθρωποι που εκβιάζουν τους συνανθρώπους τους είναι βρώμικοι και άθλιοι!

Οσοι όμως δέχονται να εκβιαστούν είναι 100 φορές χειρότεροι από αυτούς που επιχειρούν να τους εκβιάσουν.

Ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης έπρεπε από καιρό να κρεμάσει το πετραχήλι και να κυτάξει την ψυχή του – ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Οσοι τον υποστηρίζουν και τον προωθούν και όσοι τον ανέχονται να ασχημονεί παντοιοτρόπως στο χώρο της Εκκλησίας θα δώσουν λόγο στο Θεό.

Οσοι συνεργάζονται μαζί του καλόν είναι να γνωρίζουν ότι θα τύχουν της δέουσας απάντησης.

Ακουέτωσαν ταύτα όλοι μηδέ του κ. Αθανάσιου Σακαρέλλου εξαιρουμένου.

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όσους τυχόν αποφασίσουν να μου καταθέσουν μήνυση, επειδή στη χώρα που ζω υπάρχουν και λειτουργούν νόμοι και αυτοί που τους παραβαίνουν υφίστανται τις συνέπειες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *