Κύριε Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα ;……. Δεν μιλούσατε για ανάπτυξη ;

ΒΙΝΤΕΟ

Κύριε Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα κάποτε υπήρχε μια επένδυση από κάποιους άξιους επιστήμονες στην Ξάνθη που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανάγκασαν να εγκαταλείψει την Ελλάδα ενώ θα μπορούσε να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και ίσως όχι μόνο δίνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας ο λόγος για την defkalion green technologies .

Για κάθε δολάριο που θα ξοδεύουν ως εταιρεία στον Καναδά, η τοπική κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας θα βάζει άλλα τρία.

Οσο για τις προοπτικές, με κόστος μεγαβατώρας (MWh) λιγότερο από 5 ευρώ με τον αντιδραστήρα της (έναντι 107 ευρώ/MWh των φωτοβολταϊκών), η Δευκαλίων προσδοκά στο πενταετές πλάνο της να έχει το 2017 καθαρά κέρδη ύψους 19 δισ. ευρώ!

Ηδη έχουν συνάψει προκαταρκτικές συμφωνίες για αδειοδότηση κατασκευής με εταιρείες από 80 χώρες. Αλλά και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αεροπλάνων, αυτοκινήτων, σιδηροδρόμων και πλοίων του πλανήτη έχουν ήδη ζητήσει κοινή έρευνα και ανάπτυξη κινητήρων για τους τομείς τους. «Και οι πετρελαιάδες;» ρώτησα. «Δεν θα σας πολεμήσουν;».

 Η απάντηση του κ. Ξανθούλη ήταν: «Αν είχαμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία 10 χρόνια πριν, θα ήμασταν τώρα νεκροί. Δεν είναι αργά να τους ανοίξετε την πόρτα της Ελλάδας, Έλληνες είναι αλλά να την ανοίξετε τέρμα!
Το κόμμα σας δεν μιλούσε για ανάπτυξη;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *