Έλεος, όχι άλλον Μητσοτάκη

Σε μια παλιά ταινία του 1984 με τίτλο: «Ghostbusters», μια ομάδα κυνηγών φαντασμάτων έχει βγει στο σεργιάνι και τα εγκλωβίζει σε μια ειδική μηχανή. Μακάρι να ήταν αληθινό και να μην ήταν ένα απλό σενάριο. Διότι αν είχαμε ένα τέτοιο μηχάνημα ίσως να…..
είχαμε γλιτώσει από τα φαντάσματα τύπου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που ξαναβγήκαν και κάνουν παρεμβάσεις.

Μια τέτοια έκανε και ο Επίτιμος και με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”εξαπολύει… μύδρους στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Ζητάει μάλιστα αναθεώρηση του Συντάγματος και τονίζει χαρακτηριστικά: «Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα;»

Η κοινωνία βράζει, λέει ο κ. Μητσοτάκης και οι Έλληνες απαιτούν δικαιοσύνη προτείνοντας η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να «καθίσει» και υπουργούς στο εδώλιο και ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με κάθε Έλληνα πολίτη.

Κι εμείς μαζί σου Επίτιμε. Δικαιοσύνη ζητάμε, να καταργηθεί η ντροπή της Μεταπολίτευσης, ο νόμος που προστατεύει τους πολιτικούς. Όμως, εμείς κ. Επίτιμε, όπως και εκατομμύρια Έλληνες έχουμε κάθε δικαίωμα να το ζητάμε. Εσείς από πού κι ως που;

Ένα από τα φαντάσματα της Μεταπολίτευσης που στοίχειωσαν την Ελλάδα και την οδήγησαν μέχρι εδώ, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του, γνωστή και ως Αγία Οικογένεια. Ομοίως και η άλλη Αγία Οικογένεια των Παπανδρέου. Κι όμως, αντί να κάτσουν στ’ αυγά τους, αντί να απολαμβάνουν τα πλούτη που έβγαλαν με τον… ιδρώτα τους, κάνουν και πολιτικές παρεμβάσεις.

Μα είναι δυνατόν; Αν υπάρχει κάποιος που ευνοήθηκε από τον προστατευτικό για τους πολιτικούς νόμο είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές του. Το άκρον άωτον της διαπλοκής στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε πιστά μια σκοτεινή περίοδο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, πριν και μετά τη Μεταπολίτευση. Ο Εφιάλτης και «μετρ» των πολιτικών παιχνιδιών, ο πολιτικός που θα «πουλούσε και τη μάνα του» προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, ζητά τώρα να δικαστούν οι επίορκοι βουλευτές; Μα αν έχει αναδρομική ισχύ η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών τότε θα γέμιζαν οι φυλακές με …Μητσοτακικούς και Παπανδρεϊκούς. Είπαμε, να σεβαστούμε τα χρόνια του, την εμπειρία του και τη σοφία του. Αλλά όχι και να μας προκαλεί το Τοτέμ της Μεταπολίτευσης.

Απορώ πως τους ανέχεται ο Σαμαράς. Να διασώσει τη Ντόρα και να την επαναφέρει στο κόμμα εντάξει. Το ανεχθήκαμε για να σωθεί η παράταξη και η χώρα και να παραμείνει στο Ευρώ. Έκανε τον Κυριάκο υπουργό (υπουργάρα μάλιστα) και είπαμε ας το καταπιούμε κι αυτό το ποτήρι. Ποιοί είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε την προσπάθεια για ενότητα. Αλλά πάει πολύ να μας υποχρεώνουν να ακούμε και τον… Βίτο Μητσοτάκη να μας κάνει κήρυγμα, να βάζει τη «στολή» του πολιτικά αξιοπρεπή και να ζητά δικαιοσύνη. Δεν αντέχεται η Αγία Οικογένεια να εμφανίζεται ως ο τιμητής των πάντων. Ο Μητσοτάκης να ζητά φυλακίσεις, η Ντόρα να τα βάζει με τον Σαμαρά και να το παίζει αντιμνημονιακή και ο Κυριάκος να «πουλάει» προφίλ μεταρρυθμιστή.  Τι έμεινε δηλαδή; Να έρθει και ο Κώστας Μπακογιάννης από το Καρπενήσι να γίνει δήμαρχος της Αθήνας.

Κύριε Σαμαρά πάρε βούρδουλα και σκουπόξυλο. Νομίζαμε ότι γλιτώσαμε από την οικογενειοκρατία και τα πολιτικά τζάκια που «βρέξει χιονίσει» έχουν μόνιμη θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Άλλωστε, αν θυμάμαι καλά, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας όταν ψήφισε τον κ. Σαμαρά αντί για την Ντόρα το έκανε επειδή είχε σιχαθεί τους Μητσοτάκηδες και όλες τις οικογένειες που μας έχουν «σβερκωθεί» εδώ και 60 χρόνια. Φτάνει πια, λοιπόν, με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ας έρθει ένας Ghostbuster να μας γλιτώσει…

Αριστερός Ψάλτης

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *