Η τρόικα, οι μαυραγορίτικες πρακτικές και οι νέοι Γερμανοτσολιάδες

H δεύτερη χρονιά του μνημονίου στην Ελλάδα που ξεκινά σε λίγες ημέρες κατέστησε σαφές και στους τελευταίους που το αμφισβητούσαν ότι η πτώχευση είναι εδώ και παρουσιάζεται κατά δόσεις ώστε να αποφευχθεί ένα μαζικό κοινωνικό σοκ που θα οδηγούσε σε μια απίστευτη έκρηξη χωρίς τέλος.

Σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα έμπαινε σε μια… περιπέτεια χωρίς έξοδο για …..
πολλά-πολλά χρόνια. Αντίθετα επιλέχθηκε η τακτική του οικονομικού ασανσέρ με στόχο την σταδιακή προσαρμογή προς τα κάτω μέσω της εσωτερικής υποτίμησης.

Είναι προφανές ότι όσοι συμμετείχαν στις αποφάσεις επέλεξαν ένα εντελώς λάθος επικοινωνιακό μείγμα υπέρ της σωτηρίας της χώρας. Μπορεί στην αρχή να είχε μια σχετική επιτυχία τώρα όμως λειτουργεί εναντίον αυτού του σκοπού ενισχύοντας την αντιμνημονιακή ρητορική.

Μάλιστα τα πράγματα θα χειροτερέψουν αρκετά καθώς η περικοπή των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τουλάχιστον κατά 30% θα επιφέρει νέο γύρο ύφεσης, λουκέτων και απολύσεων αλλά και δραματική πτώση των αξιών.

Το αποτέλεσμα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας θα είναι αμφίβολο εαν παράλληλα δεν βελτιωθεί το πρόβλημα του δημοσίου που είναι σχεδόν το 85% λόγω δομών ,γραφειοκρατίας, και αδιαφορίας. Αντίθετα πρέπει να είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια έως άρνηση των υπαλλήλων να εργασθούν με ενδιαφέρον καθώς οι αποδοχές τους επιστρέφουν στη δεκαετία του 90 ενω το κόστος ζωής παίρνει την ανηφόρα. Τη λογική της λευκής απεργίας την βλέπουμε ήδη στους ΟΤΑ.

Και μπορεί η Ανγκελα Μερκελ ή ο Ολι Ρεν να θεωρούν εφικτή την προσαρμογή μιας χώρας σε όσα δεν έγιναν σε 30 χρόνια σε τρία αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική…
Εκτός εάν ο στόχος είναι είτε μια εξουθενωμένη κοινωνία να οδηγηθεί στην πτώχευση χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης είτε να οδηγηθεί μια χώρα -πειραματόζωο στα όρια του εμφύλιου.

Άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες κοινωνικές ομάδες συμπεριφέρονται κατά της κοινωνίας περίπου ως νέοι Γερμανοτσολιάδες και δείχνουν ξεκάθαρα πως νοσταλγούν απεγνωσμένα την κατοχική περίοδο και τις μαυραγορίτικες πρακτικές εκτός και εάν η τρόικα εκτιμά με την τεχνοκρατική της αντίληψη πως η περικοπή του ενός μήνα αποζημίωσης για κάποιον που θα εργασθεί για δώδεκα μήνες ή απόλυση χωρίς αποζημίωση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα μεταβάλει την Ελλάδα όχι σε Μπαγκλαντές ή Βιετνάμ αλλά σε μια νέα Γερμανία…

http://apneagr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    12 Δεκεμβρίου 2010 9:33 π.μ.

    οχι φιλε μου δεν εχεις αδικο…αλλα κανεις δε μπορει να με καταδικασει στο να ακολουθω τα λαθη μου…ναι καναμε λαθη και αυτα θελω να διορθωσω και εκτοτε κανω οτι μπορω,απεργω,μεταφερω πληροφοριες σε ανθρωπους που δεν εχουν προσβαση στην ενημερωση,εξηγω σε αγραμματους το τι ακριβως συμβαινει και οσο για εμφυλιο δε μπορω να πιστεψω οτι η προπαγανδα που στηνουν για το μελλον,ωστε να βρεθουν αντιμετωποι δημοσιοι με ιδιωτικους υπαλληλους ελπιζω οτι ο ελληνας πολιτης δεν θα κανει τα ιδια λαθη με το παρελθον,πιστευω οτι ολοι μας εχουμε καταλαβει οτι δεν ειμαστε διαφορετικοι,ειμαστε ιδιοι οπως συμβαινει και στα προβληματα μας,δεν ειναι πολλε ειναι ενα,ελευθερια…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΡΥΠΙΔΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.

    1. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ 500.000.000 ΔΡΧ.

    2. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ.

    3. Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.

    4. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ 2000-2004 ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    5. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΥΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ.

    6. Θ. ΠΑΓΑΛΟΣ: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

    7. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    8. Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ.

    9. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:-ΠΡΟΣΦΑΤΑ- ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ.

    10.Γ. ΑΛΕΥΡΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 7.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ; ΩΡΑΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΑΛΑΚΕΣ , ΖΩΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΑ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΑΤΕ.

    ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΖΩΑ;

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ
    [ΣΚΑΤΑ -ΜΥΞΑ-ΒΛΕΝΕΣ κλπ]
    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ Ο ΓΑΠΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ …..Η ΛΥΣΗ?
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ δηλ.
    ΓΕΡΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ -ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ
    ΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
    ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ
    ΣΕ ΝΕΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΦΑΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
    [δηλ. ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ]
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ
    ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ………..
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ….

    Reply
  4. Ανώνυμος

    1.19
    Εμφυλιος θα γινει γιατι τα σοβιετικα κομουνιστικα κτηνη μαζι με αναρχικους και ξενους λαθρομεταναστες θα ξεσηκωθουν να παρουν την εξουσια και θα σφαζουν τους Ελληνες-ειτε πασοκους ειτε νεοδημοκρατες ειτε οτιδηποτε αλο ΜΗαριστερο.

    Ετσι εχουμε υποχρεωση εμεις οι Ελληνες να σφαξουμε ολους τους αναρχοκομουνιστες και ξενους λαθρομεταναστες εισβολεις και να κερδισουμε τον εμφυλιο.
    Μετα θα γκρεμισουμε το καθεστως και θα φτιαξουμε Εθνικο Κρατος.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ///.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΤΩΧΟΥΣ/// Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ//ΕΣΥ ΚΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΕΙΣ//ΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ//ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΜΑΣ////ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΓΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ////ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ///ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ //

    Reply
  6. Ανώνυμος

    12 Δεκεμβρίου 2010 1:44 π.μ.

    Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό! Αν τέτοιοι είναι οι σημερινοί Έλληνες, ας αφήσουμε την Ελλάδα να πεθάνει αξιοπρεπώς! Δεν της αξίζουνε τέτοιοι πολίτες, που θα τη σώσουν για να τη βιάσουν.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΩΔΕΙΝΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟ/// ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ //ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ/// ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ/// ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΡΓΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ/// ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ////

    Reply
  8. Ανώνυμος

    .Η οργή του λαού πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη ,νομίζω πως πλησιάζει η ώρα. Ολα θα γίνουν ξαφνικά ,την επόμενη μέρα όλα θα είναι διαφορετικά ….

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ…Πρέπει να μπει τέλος σε αυτή την ιστορία και ο μόνος που μπορεί να βάλει το τέλος είναι ο λαός. Οσο ο λαός δεν αντιδρά δυναμικά και παραμένει απαθείς στα βασανιστήρια που τον υποβάλουν τόσο αυτοί θα αποθρασύνονται και θα συνεχίζουν απτόητοι την καταστροφή του έθνους μας. Λαϊκή εξέγερση τώρα πριν είναι πολύ αργά. ΚΡΕΜΑΛΑ στον ΓΑΠ τον ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ και στην αλητοπαρέα του που τον βοηθά στην καταστροφή μας. Καθημερινός αγώνας παντού, στους τόπους δουλειάς, στην γειτονιά, στην οικογένεια, παντού για να αφυπνιστεί ο λαός και να δώσει στους προδότες το τέλος που τους αξίζει…ξεσηκωθείτε..Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ ΕΙ Τ Ε ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ….ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ///Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!!!!!!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ.ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ/// ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ ΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ/// ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ/// ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ/// ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ/// ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ/// ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ////ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΒΡΩΜΟΓΟΥΡΟΥΝΙΑ///ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΓΑΠ…….

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Συχνά βλέπω να γράφεται ότι η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο. Επειδή δεν καταλαβαίνω, ας μου εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε. Είναι κατανοητό να οδηγήσει σε εξέγερση, στάση κλπ. Αλλά σε εμφύλιο; Εκτός αν εννοείτε να απαιτήσουν οι πολίτες την παραίτηση των κυβερνώντων (απίθανο, αλλά λέμε τώρα) αυτό όμως καμια σχέση με εμφύλιο δεν έχει.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *