Η βούληση του Λαού με τήν αμείλικτη γλώσσα των αριθμών

Τό μήνυμα του πρωθυπουργού του 18% ότι εμείς συνεχίζουμε ότι και εάν ψηφίσατε,τουλάχιστον εξοργίζει τους πολίτες.Από την ώρα που άρχισε να διαφαίνεται ότι ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών ήταν ο λαός που αποφάσισε να γυρίσει την……
πλάτη στίς εκλογικές διαδικασίες περιορισμένης επιλογής με την αποχή του η την αποδοκιμασία του,(ακυρο,λευκό),τα κέντρα οικονομικής εξουσίας που ελέγχουν τα συμβατικά ΜΜΕ επιχειρούν να συσκοτίσουν την πραγματική λαική βούληση.
Σκοπός τους,ρίχνωντας για συζήτηση παραπλανητικά επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην ανθρώπινη λογική,να διευκολύνουν την παραμονή του πολιτικού αυτού συστήματος στην εξουσία παρά την εκφρασμένη πλέον αντίθετη θέληση του εκλογικού σώματος μέσα από την ανάγνωση των αριθμητικών δεδομένων των αποτελεσμάτων.Τό μήνυμα του πρωθυπουργού του 18% ότι εμείς συνεχίζουμε ότι και εάν ψηφίσατε,τουλάχιστον εξοργίζει τους πολίτες.

Τα αριθμητικά δεδομένα λοιπόν των χθεσινών εκλογών είναι τα ακόλουθα και οδηγούν σε πολιτικά συμπεράσματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αφού στηρίζονται στις κοινά παραδεκτές έννοιες της λαικής ψήφου.

Το συνολικό ποσοστό του εκλογικού σώματος που γύρισε ευθέως την πλάτη στο παρόν πολιτικό σύστημα ανέρχεται στο 47,5% δηλαδή ένας στούς δύο πολίτες.

Ειδικότερα η συνολική αποχή κινήθηκε στο επίπεδο του 40%, φθάνοντας στην Αθήνα το 58%, στη Θεσσαλονίκη το 46,9%, στον Πειραιά το 56,5%, στην Πάτρα το 39,4% και στο Ηράκλειο Κρήτης το 36,3%. Η μεγαλύτερη αποχή καταγράφτηκε στις Πρέσπες με ποσοστό 76,15%. Ακολουθεί η Νίσηρος με 75%, ο Άγιος Ευστράτιος με 73%, η Ιθάκη με 68,48%, η Λήμνος με 67,77%, τα Κύθηρα με 65,81%, η Σύμη με 65,56%, Σέρβια-Βελβεντός με 63,75% και η Φλώρινα με 61%.

Το Λευκό/Ακυρο έφτανε στις Περιφερειακές εκλογές το 9% και στις δημοτικές το 5.37% με μέσο όρο πανελλαδικά 7,3%

Από τους υπόλοιπους πολίτες που έφθασαν στην κάλπη για να ψηφίσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο τα κόμματα που μετέχουν στην σημερινή Βουλή πήραν:

ΠΑΣΟΚ 34%,
ΝΔ 32,5%,
ΚΚΕ 11,5%,
ΛΑΟΣ 6,5%,
ΣΥΝ 4,8%.

Αν τα ποσοστά αυτά που αφορούν τους πολίτες που ψήφισαν, δηλαδή το 52,5%,(5.693.638 ψήφοφόροι) αναχθούν στο σύνολο του εκλογικού σώματος,δηλαδή στό 100%,(9.334.922 ψηφοφόροι),η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής:

ΠΑΣΟΚ 18,02% η 1,682,152 ψήφοι
ΝΔ 17,2% 1,608,200
ΚΚΕ 6,06%
ΛΑΟΣ 3,44%
ΣΥΝ 2,54%

Επισημαίνονται σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τα εξής:

1.Τό κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το απελπιστικά χαμηλό ποσοστό 18% τών πολιτών
2.Τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί συγκεντρώνουν μόνο το 35,2%
3.Τα κόμματα που πήραν αντιμνημονιακή θέση (ΝΔ,ΚΚΕ,ΣΥΝ) έλαβαν 25,8%
4.Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς έλαβαν μόνο το 8,6% των ψήφων

Τα πολιτικά συμπεράσματα με βάση την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών έχουν ως εξής:

-Τό ΠΑΣΟΚ από σήμερα θα συνεχίσει να κυβερνά παρά την εκφρασμένη εναντίον του βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού,αφού πήρε μόνο το 18% των ψήψων

-Ο δικοματισμός αποτελεί πλέον έναν συντηρούμενο μύθο, αφού τα δύο κόμματα εξουσίας μαζί μόλις ξεπερνόυν το 35% στις προτιμήσεις των πολιτών.

-Τα κοινοβουλευτικά κόμματα που πήραν αντιμνημονιακή θέση δεν απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών, αφού μόλις συγκεντρώνουν συνολικά το 25,8% των εκλογέων

-Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΝ) δεν προσφέρουν αξιόπιστη προοπτική στους πολίτες αφού μόλις το8,6% εξέφρασε την προτίμησή του σε αυτά

-Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, δηλαδή το 47,5% βρίσκεται αθόρυβα για την ώρα στην αναμονή, δηλώνοντας κατά κατηγορηματικό τρόπο με τη στάση της ότι θα εκφράσει τη βούλησή της μέσω της συμμετοχής της σε διαδικασία ετυμμηγορίας, μόνο αν προταθεί μία εντελώς νέα προοπτική για τη χώρα, ικανή να τη βγάλει από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    Σιμώνω 2:30 . Το λευκό ήταν λάθος επιλογή για την πρώτη Κυριακή αλλά είναι σωστή για την δεύτερη.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    5:14 Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε αλλά να ξέρετε ότι δεν είμαστε εμείς οι εχθροί. Τσάμπα ενεργεία καταναλώνετε με εμάς. Έπειτα σας υπενθυμίζω ότι δεν έχουμε εθνικές εκλογές . Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ
    ΤΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΤΑΙ?
    ΒΓΑΛΑΤΕ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ????????ΜΙΧΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΨΙΝΑΚΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
    ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
    ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ??
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    ………….
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ……..
    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ….ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ
    ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ
    ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ……
    ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    2:24 το Σύνταγμα λέει ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική . Γι΄αυτό η αποχή δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως άποψη και δεν λαμβάνεται υπόψη.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    2:30 εάν θα κάνουν το ίδιο και αυτοί που δεν ψηφίσαν την πρώτη Κυριακή, το μήνυμα θα είναι πολύ καλό, ιδικά εάν λευκό θα ρίξουμε μόνο για τις περιφέρεις ενώ για τους δήμους θα ψηφίσουμε τους καλύτερους. Εκεί που υπάρχουν.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    325 ΔΗΜΑΡΧΟΙ Χ 3000 ΕΥΡΟ=975.000 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

    54 ΝΟΜΑΡΧΕΣ Χ 3000 ΕΥΡΟ=152.000 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΩΝ

    ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ;

    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΟΥΤΕ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΕ ΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ

    54 ΚΛΙΚ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ 325 ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ!!!

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    Με σύνθημα λοιπόν «Ψηφίζω Λευκό για να τους Μαυρίσω» μετέχουμε στο Κίνημα του Λευκού στη προσπάθεια να στείλουμε το ορθό μήνυμα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και να το ταρακουνήσουμε……

    Reply
  7. Ανώνυμος

    O πραγματικός πληθυσμός της χώρας την ημέρα της απογραφής ήταν 10.164.020 κ. Εάν από αυτούς αφαιρούμε τους ανήλικες, τους φυλακισμένους, τους αρρώστους που βρίσκονται στα νοσοκομεία και όλους τους άλλους που για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφήσουν, μας μένουν … 9.334.922 ψηφοφόροι για να κάνουμε τα greek statistics.

    Παρεμπιπτόντως, το εκλογικό σώμα αποτελείται από:
    • 9.809.177 Έλληνες
    • 12.583 μετανάστες με δικαίωμα ψήφου
    • 14.961 πολίτες Ε.Ε
    Σύνολο 9.836.721 από τους οποίους 112.552 είναι νέοι ψηφοφόροι

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΞΥΠΝΑ!!!!!!!!!!
    ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΜΙΑΣ «ΑΝΑΞΙΑΣ» ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΡΤΙ.
    ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΡΟΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ» ΦΤΩΧΟΥ!
    Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο «ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ» ΣΟΥ ΑΛΛΑ Ο «ΠΩΛΗΤΗΣ» ΣΟΥ!
    ΠΑΡΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΑΜΠΑΡΙ! ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
    ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η
    ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥ! (βλέπε ΚΚΕ…….)
    ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ!
    ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ «ΤΡΑΠΕΖΟΠΟΥΤΑΝΕΣ», ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!
    ΟΛΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ» ΕΙΝΑΙ «ΕΣΥ».
    ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡ……ΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ.
    Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΚΟΛΑΡΟΥ ( ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ) ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΠΗΡΑΝ
    240.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ…….. , ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ….ΑΠΟ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!!!!!!…….ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ…)
    ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΝΗΓΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΜΠΡΑΒΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!
    ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΧΟΡΤΑΓΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ
    ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
    ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ !
    ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙOΣΥΝΗ
    ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ !!!!!!!!!!!!!
    ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΚΟΛΑΡΟΥ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ !!!!!!!!!!!!!

    «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΟΜΑΔΑ «Δ»

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *