Ποια ανάπτυξη;

Yπολειτουργεί η υπηρεσία του ΕΟΤ στη Στερεά Ελλάδα με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας και επενδυτικά κεφάλαια

Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε δέκτες πολιτικών ομιλιών περί ανάπτυξης. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν αναγάγει σε μόνιμο σλόγκαν τους την «ανάπτυξη», αλλά αποδεικνύεται ότι…..
τρέχουν ξοπίσω της τραγικής πραγματικότητας. Υπάρχουν 13 περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΤ στη χώρα και όλες υπολειτουργούν. Υπάρχει υπηρεσία με τρεις μόνο υπαλλήλους κι αυτοί ακόμη φωνάζουν για ανάπτυξη, λες και αυτή θα έρθει με τα λόγια του αέρα. Στην Τεχνική Υπηρεσία του ΕΟΤ Βορείου Αιγαίου δεν υπηρετεί κανένας μηχανικός, με αποτέλεσμα οι εκκρεμείς φάκελοι που έχουν συγκεντρωθεί να είναι 250. Γεγονός είναι ότι οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΟΤ δεν στηρίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας και επενδυτικά κεφάλαια.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η υπηρεσία του ΕΟΤ στη Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Π» στην υπηρεσία απασχολούνται 14-15 άτομα, τα οποία πραγματικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις. Τα θέματα που πρέπει να εξεταστούν έχουν συσσωρευτεί και περιμένουν αντιμετώπιση. Εκεί όμως που πραγματικά υπάρχει αδιέξοδο είναι στον τομέα των μηχανικών. Ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο, προσέξτε τι συμβαίνει.

Υποτίθεται ότι απασχολούνται τρεις μηχανικοί στον ΕΟΤ Στερεάς Ελλάδας. Ωστόσο ο ένας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ο άλλος αδυνατεί να εργαστεί σε μόνιμη βάση, ενώ η τρίτη μηχανικός -που διορίστηκε πρόσφατα- είναι με 8μηνη σύμβαση. Για να ασχοληθεί λοιπόν με το αντικείμενο πρέπει να έχει πείρα και να ξέρει. Άρα καταλαβαίνετε πως θα κάνει 3-4 μήνες να μάθει και μετά θα δουλέψει τους υπόλοιπους μήνες μέχρι να φύγει. Στην ουσία λοιπόν στην υπηρεσία απασχολείται ένας μηχανικός, κι απ’ ότι μαθαίνουμε η υπάλληλος είναι έγκυος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ως γνωστόν οι μηχανικοί δίνουν εγκρίσεις και τροποποιήσεις σε αρχιτεκτονικά σχέδια, καθώς και εγκρίσεις καταλληλότητας οικοπέδων. Στην Ευρυτανία π.χ., έναν αναπτυσσόμενο τουριστικά νομό, κωλυσιεργούν περίπου 10 υποθέσεις ενώ σε όλη την περιφέρεια για το 2011 ανέρχονται στις 40. Καταλαβαίνετε συνεπώς με ποιο τρόπο στηρίζει το κράτος την ιδιωτική πρωτοβουλία για θέσεις εργασίας και επενδύσεις. Αλήθεια οι βουλευτές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αγρόν αγοράζουν και δεν βλέπουν το πρόβλημα; Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το δούλεμα περί «ανάπτυξης»;

http://www.paratiritisfthiotidas.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *