ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ !!!

Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο.
Σεισμός στην προαναγγελθείσα εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα « Ελληνική κρίση, για μια….
θεσμική μεταπολίτευση», η οποία συνεχιζοταν μέχρι αργά το βράδυ.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.
Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους.
Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:
Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και
Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.
Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ.
Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.
Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.

http://patrinaki.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

16 Comments

  1. Ανώνυμος

    12,03 δώσε λύση στο αδιέξοδο.Συμφωνώ με τις επισημάνσεις σου,μα δεν είναι λύση το αιματοκύλισμα,πες κάτι άλλο,δε ξέρω ότιδήποτε άλλο εκτός από αίμα μεταξύ μας.Είναι πασιφανές ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται στα ηνία κοροιδεύουν τους πάντες,όμως βρίσκουν και τα κάνουν,δεν είναι από τον Άρη.Κρατούν τα μέσα και τα χρησιμοποιούν όχι προς βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού αλλά σε βάρος του.Υπάρχει αλληλουποστήριξη μεταξύ του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και έχουν την υποστήριξη των εξωθεσμικών του εξωτερικού που είναι ισχυρότεροι γιατί διαχειρίζονται δις.Ο λαός είναι έρμαιο τους,αυτός και ο πνευματικός κόσμος πρέπει να πάρει τη τύχη στα χέρια του.Βλέπω και τώρα πολύ αίμα και πολλά δάκρυα σε χιλιάδες οικογένειες,αλλά δεν τις βλέπω να κινητοποιούνται,ούτε συγκρίνεται με αίμα και κορμιά νεκρά στους δρόμους.Η Ελλάδα μοιάζει με τη Λιβύη,εκεί υπάρχει μια οικογένεια που ρήμαξε το λαό της,εδώ υπάρχουν 4-5 οικογένειες και ένα σύμπλεγμα διεφθαρμένων οικονομικών παραγόντων που λεηλάτησαν μαζί με το πολιτικό κόσμο όχι στο σύνολο του το δημόσιο χρήμα.Ας ξυπνήσει επιτέλους ο έλληνας και να πάψει να υποστηρίζει τη βρώμα και τη δυσωδία.Είναι τυχαίο που όλοι σχεδόν είναι άριστοι νομικοί,δικηγόροι και γιατροί στη πολιτική?Ξέρουν απ΄έξω κι ανακατατωτά να διαφεύγουν,δις υπάρχουν στις ιδιωτικές καταθέσεις,ποιός τους άγγιξε,ποιός τους αποκάλυψε αφού οι ίδιοι κόβουν και ράβουν νόμους?

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Λυπάμαι ειλικρινά (το εννοώ) 11.29 που σου χαλάω την βολεψιά και την νοθρότητα που σου έχουν επιβάλει οι κρατούντες.
    Άσε ρε φίλε, απο οράματα μας έχουν πουλήσει μπόλικα, να φάνε και οι κότες. Τόσα χρόνια ήθελα να ήξερα δεν κατάλαβες τι συμπαιγνία παίζεται στις πλάτες μας; δηλαδή τι περιμένεις; τί είναι αυτά τα γενικόλογα περί λύσεων στα αδιέξοδα και τρίχες κατσαρές; το ίδιο φαγητό; πάλι; πάλι;… δηλαδή να κάτσω να συζητήσω με τον νεοελληναρά τον τρόπο που θα γαμή την χώρα και κατ΄επέκταση εμένα; και να βάλω για πολλοστή φορά το δίλλημα αν ο κλέφτης και ο βιαστής μου θα είναι πράσινος ή μπλε;…όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

    Μα, δεν προτείνω κάτι! δεν κατάλαβες για που οδεύουν, σαν φυσική συνέπεια, τα πράγματα; Ειρηνικές διαδικασίες με συγχωρείς αλλά δεν υπάρχουν όταν τα πράγματα έχουν φθάσει στα άκρα. Τα λαμόγια, οι κλέφτες, οι απατεώνες, και όλη αυτή η απίστευτη σαπίλα που πλούτισε εις βάρος μας θα πάρει την θέση που τις αξίζει, αργά ή γρήγορα. Εσύ φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να κάτσεις να συζητάς μαζί τους τον τρόπο που θα τους καταβάλεις το αντίτιμο της σιωπής σου.

    Αλήθεια, έχω μία απορία. Τώρα δεν βλέπεις πουθενά αίμα, καταστροφή και δάκρυα;;; θα είναι τραγικό αν μου πεις όχι. Θα σημαίνει ότι πραγματικά έχουμε τυφλωθεί εγκεφαλικά. Συνέχεια παίζει γύρω σου το αίμα, καταστροφή και δάκρυα…πάντα υπήρχε αυτό.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ο Πρόεδρος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός Παπανδρέας, αμφότεροι και με τόν Σαμμαρά παρέα, αν ανοίξουν το στόμα τους είναι ικανοί να βυθισουν σε λήθαργο ολόκληρο το έθνος!!!Πολύ πρόσχαροι άνθρωποι ίδιοι σε προσωπικότητα Nerd, με τούς λοιπούς "ηγέτες" της ΕΕ, κενοί περιοχομένου, άνιαροι και χλειαροί έως και γλυώδης!!!!Έτσι τούς θέλουν οι Τραπεζίτες!! Η προσωπικότητά τους, αν την συγκρίνεις με αυτήν τού Προέδρου της ΕΕ Ρομπάϊ, αυτόν τόν φυτευμένο βλαστό, με την προσωπικότητα βρεγμένης πατσαβούρας!!! Ρε παιδί μου, φαίνεται ότι τόν ύπνο και την βαρεμάρα τά σπουδάσανε στά σχολεία πού πήγανε;;; Η Παπαρήγα φαίνεται έμαθε απ'άυτούς πως και αυτή να κοιμίζει τα πλήθοι!!!!! Δεν αναφέρω τόν Καρατζαφέρη γιατί μου προκαλεί έμετον, αλλά ούτε τόν Τσίπρα και την Ντόρα γιατί αυτοί βαράνε το ίδιο βιολί πολύ καιρό τώρα, και μου προκαλούν πόνο στά αυτιά!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Δε προτείνεις τίποτα εσύ φίλε 11,24 παρά μόνο αίμα καταστροφή και δάκρυα.Η Ελλάδα δε χρειάζεται τέτοια,θέλει όραμα και λύσεις στα αδιέξοδα.Δεν έχει τη πολυτέλεια για αναρχία και σφαγές μεταξύ μας,τα έχουμε πληρώσει στο παρελθόν με ποτάμια αίματος και θυσίες.Προτάσεις χρειάζεται μέσα από ειρηνικές διαδικασίες.Το αίμα και η αναρχία θα φέρει φρίκη,αυτό θέλουν και οι εχθροί γύρω μας για να την πέσουν κατόπιν στο κουφάρι της χώρας μας.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    11.01 Άφησε τα σάπια και τις εξυπνάδες που στόχο έχουν το συναίσθημα. Το σύστημα αυτό γάμησε αυτή τη χώρα ανελέητα εδώ και δεκαετίες και στο τέλος αφού έχυσε στα μούτρα μας, την σκότωσε. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμαι το ανοσιούργημα να βιάζεται το κουφάρι της Ελλάδας. Δηλαδή, εκτός απο πρόστυχοι οι πολιτικοί ΣΑΣ είναι και νεκρόφιλοι. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια μερικές φορές.
    Το περίφημο σύνταγμα είναι ένα σύνολο νόμων, διατάξεων κ.λ.π. που κόβονται και ράβονται κατά το δοκούν. Δεν είναι ευαγγέλιο. Όλα πρέπει να υπηρετούν πρώτα την Ελλάδα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Οι πολιτικοί και το σύστημα τους υπηρετούν πρώτα τα μικροσυμφέροντα τους και την "πάστα" τους, αποδεδειγμένα πλέον. Γι΄ αυτό λοιπόν στα κομμάτια και το σύστημα, στην αγχόνη οι πολιτικοί. Το κυριότερο όμως (που για μένα είναι και το πιό σημαντικό) είναι ότι το ίδιο το σύνταγμα που υποτίθεται υπηρετούν οι εκπρόσωποι (;) του έθνους το έχουν τσαλαπατήσει πάμπολες φορές, οπότε γιατί εγώ να το σεβαστώ; για να ζεις εσύ ήσυχα στο σπιτάκι σου τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι το αναπόφευκτο;
    Δεν συμμερίζομαι την αγωνιώδη προσπάθεια σου να με πείσεις να δουλεύω, βγάζοντας τον σκασμό σαν ταπεινός σκλάβος, για την υπόλοιπη ζωή μου μόνο και μόνο για να ανατροφοδωτώ αυτή την ελλεινή κατάσταση και που μερικοί βαλτοί έχουν βαφτίσει ντε και καλά "σωτηρία της πατρίδας". Ειλικρινά δεν ανυσηχώ και τόσο, ξέρω ότι θα στηθούν κρεμάλες και κάποιοι θα πληρώσουν για όλα αυτά (και φυσικά δεν είναι μόνο πολιτικοί, αλίμονο αν ήταν έτσι).

    Δεν γίνεται διαφορετικά. Θα χυθεί άπλετο αίμα!

    – Και φυσικά δεν είμαι αριστερός αν δεν το κατάλαβες, το λέω γιατί εσείς οι δεξιοί δεν φηφίζεσται για την οξυδέρκεια του πνεύματος.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ναι βρε,να γίνουμε μπουλούκι!Έχεις ακούσει πουθενά στο κόσμο μπουλούκι να έχει πετύχει τίποτα αν δεν υπάρχει κάποιος να εμπνεύσει?Πρόβατα χωρίς πιστικό είναι αγέλη έρμαιο του λύκου.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    "Ο λαός περιμένει,αγωνιά,θέλει μπροστάρηδες να σταθεί πίσω τους."

    Ναι κωλομπαραδες μου,γιατι σας εχουν πεισει οτι χρειαζεστε μπροσταρηδες ταγους τσομπανηδες και λοιπους μπινεδες…ο νου σας σε περιπετειες;;;;
    Ασε ρε,αφου μπορουν να το κανουν αλλοι για μας!

    Τον απιθανο με το τοξο στην πορεια τον θυμαστε;
    Τι να κανει αυτη η ψυχη;

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Υπάρχουν φωτεινά μυαλά,αλίμονο αν δεν υπήρχαν να φέρουν σε πέρας λύσεις χωρίς εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τη κατρακύλα.Ας οργανωθούν,ας βγουνε στην αρένα της πολιτικής,ας πάρουν τους δρόμους κοντά στο λαό,αδιάβλητοι πατριώτες,δεν υπάρχουν περιθώρια αργοπορίας,ούτε έχουν θέση εκείνοι που έφεραν σε αυτό το κατάντημα τη χώρα μας σε αυτό το κίνημα,ούτε πολιτικοί παλιάς κοπής,ούτε οικονομικό κατεστημένο που διάβρωσε το πολιτικό σύστημα και καρπώθηκε δις δημοσίου χρήματος.Ο λαός περιμένει,αγωνιά,θέλει μπροστάρηδες να σταθεί πίσω τους.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Είναι αργά λένε κάποιοι,αλλά ποτέ δεν είναι αργά αν αγαπάς τη πατρίδα με ανιδιοτέλεια.Παραμερίζεις το προσωπικό συμφέρον και συμμετέχεις σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να απεμπλακεί η πατρίδα που σε γέννησε από το βόρβορο και τη καταστροφή.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ.ΤΕΘΕΙΤΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    "που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ".
    Γιατι οχι;
    Φωνη λαου,οργη θεου λενε!
    Α!καταλαβα,φοβαστε μη παρατησει κανενας εισαγγελεας το διμετρο μωρο που του ριξανε στην ισχυρη του αγκαλη για να ξεχνιετε και ασκησει καμια διωξη για εξυβριση του ανωτατου ΑΡΧΟΝΤΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ΅.χαχαχαχαχα!
    Καλα κανετε,δεν ειναι καιροι για ηρωες!
    Κοιταξτε να βρειτε και εσεις κανενα διμετρο (ας ειναι και πακιστανακι) να ξεχαστητε και αφηστε τις επαναστασεις…λερωνουν κιολας και τα αιματα δε φευγουν ευκολα απο τα νυχια!

    Την αγανακτηση που την ειδαν;
    Το περασαμε και αυτο,τωρα ειμαστε στο σταδιο της παραιτησης!

    Αντε καλημερα,εγω αφου δε γαμαω(κοσμο και κοσμακη) λεω να παω για ψαρεμα(απο τα βραχακια ετσι!)

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Α μπα ξυπνήσανε από το λήθαργο της αρκούδας οι πνευματικοί ταγοί μας?Ε και,κι αυτούς όπως το λαό θα τους γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Ο κύριος Κασιμάτης είναι ο συνταγματολόγος του Ανδρέα που αφαίρεσε κάθε εξουσία απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρέδωσε όλες τις εξουσίες στον πρωθυπουργό μετατρέποντας το πολίτευμα σε πρωθυπουργική δημοκρατία. Αυτά που μας λέει τώρα έπρεπε να τα είχε σκεφτεί τότε. Αλλά τότε δεν λειτουργούσε σαν επιστήμονας συνταγματολόγος άλλα σαν κομματικό ενεργούμενο μιας αριστερόστροφης προοδευτικάντζας.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
    ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
    ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ.
    ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.
    ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *