Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: “Πρώτη φορά βλέπω ευτυχισμένους μελλοθάνατους” !!!

Η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία με τους πιστωτές τις επόμενες ημέρες δεν δικαιολογείται από τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolgang Schauble επαναλαμβάνοντας πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Και συνέχισε…
-Πρώτη φορά βλέπω ευτυχείς μελλοθάνατους…

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ελπίζει σε μια άμεση συμφωνία με τους εταίρους το προσεχές διάστημα, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για πιθανότητα συμφωνίας μέσα σε μια εβδομάδα.

Αυτό που γνωρίζω από την πορεία των συζητήσεων με τους τρεις θέσμους δεν υποστηρίζουν την αισιοδοξία που προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κάνοντας λόγο για “πολύ διστακτική” πρόοδο στις συνομιλίες.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ουσία στην ανακοίνωση ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ και το ΔΝΤ αναφέρουν πως οι συζητήσεις κινούνται πολύ αργά προς μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα πλησιάζει πιο κοντά σε μια χρεοκοπία, ο κ. Schaeuble δήλωσε πως η κατάσταση είναι στα χέρια της Ελλάδας και πως ο ίδιος “δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο”.

Επίσης ο κ. Schaeuble σημείωσε ότι “μπορεί να καταλάβει τις δημόσιες τοποθετήσεις για πολιτική λύση”, αλλά όπως υπογράμμισε “κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται”.

Όπως εξήγησε, αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με βάση την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν περιθώριο 4 μηνών στην Αθήνα με αντάλλαγμα τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως η Ελλάδα ενδέχεται να αποτελέσει θέμα συζήτησης κατά την συνεδρίαση του G7 την επόμενη εβδομάδα παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα.

escapemedia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *