Σε κρίση η ΕΛ.ΑΣ

Του Βασίλη Γραμμένου

25 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτό το πλαίσιο-φιλοσοφία, «ξηλώθηκαν» ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που μέχρι τώρα υπηρετούσαν…

σε νευραλγικά πόστα του Σώματος.

Αξιωματικοί οι οποίοι, από τη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους, μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις, σε θέσεις «κλειδιά» κατέβαλαν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες (έλλειψη προσωπικού, δραστικές περικοπές δαπανών, μειώσεις μισθών έως και 60%, αυξημένες αρμοδιότητες κ.α) για να μπορεί η υπηρεσία τους να λειτούργει!

Πολλοί από αυτούς παρέμεναν στα γραφεία τους μέχρι αργά τη νύχτα, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν πολύ σοβαρές υποθέσεις, εκκρεμότητες αλλά και προβλήματα που προέκυπταν καθημερινά στην υπηρεσία. Είναι οι αξιωματικοί αυτοί που εμπιστεύτηκε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αυτή που τώρα τους «άδειασε».

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διευκρίνισε πως μετακινούνται και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά στις καταγγελίες για Χρυσαυγίτες αστυνομικούς.

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, το κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου ταυτίζει τους συγκεκριμένους ένστολους με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και ουσιαστικά δικαιολογεί την απόφαση της απομάκρυνσής τους προφυλάσσοντας την έρευνα από παρεμβάσεις εκ των έσω… Πλήρης ταύτιση λοιπόν μεταξύ αστυνομίας και Χρυσής Αυγής. Και όλα αυτά, δια στόματος της ηγεσίας.

Η οργισμένη απάντηση (δικαίως, την χαρακτήρισαν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ αλλά και μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ) δεν άργησε να έρθει από τους «ξηλωμένους» αξιωματικούς, που συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες, δήλωσαν: «Μας ρίχνετε στην πυρά ως Χρυσαυγίτες».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των αξιωματικών αλλά και την «λαίλαπα» των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν και που έκαναν λόγο για «άδειασμα κορυφαίων και ικανών αξιωματικών» η ηγεσία του υπουργείου προσπάθησε να τα… «μαζέψει» και με μια συμπληρωματική ανακοίνωση ανέφερε ότι:

«Προς άρση κάθε παρερμηνείας, οι εσωτερικές μετακινήσεις των Αξιωματικών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί δεν απορρέουν από στοιχεία ή ενδείξεις για επίμεμπτες συμπεριφορές ή διασυνδέσεις και συνεπώς, σε καμία περίπτωση, δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων».

Μάλιστα, σε χθεσινές του δηλώσεις ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας, μέσα σε ένα γενικό κλίμα αμηχανίας, προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα που προκάλεσαν οι (βιαστικές) αποφάσεις του για τις μετακινήσεις των συγκεκριμένων αξιωματικών, επαναλαμβάνοντας τα όσα αναγράφονταν στο δεύτερο δελτίου τύπου.

Εύλογα λοιπόν θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί για ποιον λόγο υπήρξε αντίφαση στα δελτία τύπου που εξέδωσε το υπουργείο και επίσης, γιατί τα στελέχη της Κατεχάκη άφησαν υπονοούμενα-μέσω ανακοινώσεων- για τους «καρατομημένους» αξιωματικούς, ότι μπορεί δηλαδή να συνδέονται με το κόμμα του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή».

Μήπως δε γνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου ποιές είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις και τα πολιτικά φρονήματα των συγκεκριμένων στελεχών της (η αφρόκρεμα όπως τους χαρακτηρίζουν) ή μήπως πιστεύουν πως κάποιοι απ’ αυτούς λοξοδρόμησαν και «έκλεισαν το μάτι» στη Χρυσή Αυγή, πετώντας στον κάλαθο των άχρηστων μια λαμπρή καριέρα;

http://www.vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *