Όλοι μαζί για να σωθεί η Ελλάδα

Ο νέος φόρος στα ακίνητα, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι ξέρουν εδώ και πολλούς μήνες:

Την απόλυτη αποτυχία του «θιάσου» του Γ. Παπανδρέου να εφαρμόσει (πρώτα το μνημόνιο και μετά) το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της….
Τρόικας.

Μια αποτυχία που ήταν φυσικό επακόλουθο της ατολμίας, των πισωγυρισμάτων, της αδράνειας και των λανθασμένων επιλογών της (αναμφίβολα ανάξιας) κυβέρνησης.

Λάθη που καλούμαστε τώρα όλοι να πληρώσουμε. Και πρέπει να πληρώσουμε, αν δεν θέλουμε να δούμε τη χώρα να χρεοκοπεί –με τον χειρότερο, μάλιστα, τρόπο.

Το ερώτημα, όμως, που γεννάται τώρα είναι, πόσο θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση; Και πρέπει να αντέξει ή η παράταση της «ζωής» της κυβέρνησης σημαίνει και τη σίγουρη χρεοκοπία της Ελλάδας;

Απ’ ότι φάνηκε και στη Θεσσαλονίκη, και ο ίδιος ο Παπανδρέου έχει αντιληφθεί ότι «δεν πάει άλλο». Η χθεσινή αποδοχή της αποτυχίας του, σηματοδοτεί και την ανεπίσημη «ταφόπλακα» στη σημερινή κυβέρνηση.

Ίσως, μέσα στις επόμενες εβδομάδες –και εφόσον ληφθεί η έκτη δόση του δανείου– να επιχειρηθεί για άλλη μια φορά ο σχηματισμός μιας ευρύτερης κυβέρνησης για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα –που ναι μεν θα φτωχύνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες, αλλά θα αποτρέψουν τα χειρότερα.

Αλλιώς, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να αποδράσει, για να μην σκάσει η πτώχευση της χώρας στα χέρια της.

Η αλήθεια,όμως, είναι ότι για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, απαιτείται συστράτευση ολόκληρου του πολιτικού κόσμου, ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος αυτού. Γιατί ακόμα κι αν πετύχαινε η Νέα Δημοκρατία αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, ουσιαστικά δεν θα άλλαζε τίποτα.

Η Τρόικα θα εξακολουθούσε να ζητά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας και η νέα κυβέρνηση θα βρισκόταν στην ίδια θέση με τη σημερινή.

Δυστυχώς, εδώ που μας έφερε ο Γ. Παπανδρέου, μόνον όλοι μαζί μπορούμε….

http://newssharkgr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *