Ο νοών νοείτω……

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι της προοδευτικής μονοκρατορίας απεγνωσμένα προσπαθούν να διαβάλουν κάθε τι το πατριωτικό σαν την μοναδική αντιπρόταση στην διανοητική τους έρημο.

Στην σημερινή Ελλάδα ο σφετερισμός των φανταχτερών επιφάσεων της “προοδευτικότητας” έχει επιβάλει την……
πλέον στυγνή ιδεολογική τρομοκρατία. Μην τολμήσεις να πεις πατρίδα, έθνος, εθνικό. Μην ψελλίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της βορείου Ηπείρου. Μη θυμηθείς Παύλο Μελά, Ιωνα Δραγούμη και Μακεδονικό Αγώνα. Μην τολμήσεις να σηκώσεις φωνή ενάντια στις μηχανορραφίες του Νίμιτς. Τελείωσες. Σε λοιδορούν, σε χλευάζουν επιστρατεύοντας τα πλέον χυδαία στερεότυπα και χλευαστικά επίθετα “Ελληναράδες”, “Ελληνάρες”, “υπερπατριώτες”, “εθνίκια” και το τελευταίο που το χρωστάμε στον Πρετεντέρη, “καραγκιόζηδες με γκράδες”.

Το νόημα της ελληνικότητας όπως εκφράζεται από την λαϊκή παράδοση, την θρησκεία, την γλώσσα, την ενσάρκωση της στην Ορθοδοξία βάλλεται ανελέητα. Ένας ιστός αράχνης έχει απλωθεί πάνω στην χώρα μέσα από εφημερίδες, περιοδικά και την τηλεόρασή που την τυλίγει ασφυκτικά και προσπαθεί να πνίξει κάθε φωνή αντίδρασης στα σχέδια εξανδραποδισμού των Ελλήνων.
Εχει στηθεί στην Ελλάδα ένα φοβερός μηχανισμός, καλοκουρδισμένος και καλολαδωμένος που συστηματικά διακωμωδεί κάθε φωνή που θα διεκδικήσει ελληνικές ιδιαιτερότητες.

Είναι ένας μηχανισμός άριστα συντονισμένος που επιτίθεται με λύσσα καλογερική και με μανία ιεροεξεταστή εναντίον εκείνου ή εκείνης που θα τολμήσει ‘έστω και να ψελλίσει απόπειρα κριτικού λόγου και έγκειρης αντίστασης στα σχέδια του αμερικανισμού και εναντίον της δουλοπρέπειας της κρατικής υποταγής στα μαφιόζικα διεθνή συμφέροντα.

Το αγαπημένο τους όπλο είναι τα χλευαστικά επίθετα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από φανατικούς οπαδούς του διαφωτισμού, από αυτοαποκαλούμενους “σοφούς”, ξερόλες τσανακογλείφτες του νεοφιλελευθερισμού, ακαλαίσθητους από φυσικού τους που στην όλη τους καριέρα δεν έχουν γράψει έστω και μία γραμμή θετική για αυτόν τον τόπο, πανεπιστημιακούς που τσαλαβουτάν στα μυστικά κονδύλια και συν-εδράζονται υπονομεύοντας την Ελλάδα, δυστυχισμένα τίποτα που ξέρουν τι πρέπει να γράφουνε και να λένε αλλοιώς θα πάνε πίσω στους υπονόμους, από εκεί που ήλθαν.

Η τεχνική της χρησιμοποίησης επιθέτων για την γελειοποιηση των Ελλήνων πατριωτών είναι κατευθείαν βγαλμένη από το εγχειρίδιο ψυχολογικού πολέμου τον ΗΠΑ. Επειδή η CIA δεν δημοσιεύει τα εγχειρίδια της θα χρησιμοποιήσουμε το εγχειρίδιο του Αμερικανικού Στρατού, άλλωστε δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει και μεγάλη διαφορά.

Στην σελίδα 166

148 Επικοινωνιακές ετικέτες

g υπονοούμενα
(2) Τεχνικές
(β) Χιούμορ. Ανέκδοτα, γελοιογραφίες είναι πάντα χρήσιμες ειδικά όταν κατηγορίες εναντίον του στόχου δεν είναι δυνατές γιατί το κοινό της χώρας στόχος τις απορρίπτει.
(γ) συνενοχή
(δ) φωτογραφίες και γραφικά υπονοούμενα ….μπορεί να είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικά

(ε) ΕΠΙΘΕΤΑ

Τα ανωτέρω μαζί με το σύνολο των τεχνικών που περιγράφονται στο Psychological Operation, Department of the Army Field Manual, Headquarters of the Army, FM 33-35 (Washington, D.C.January 1962)χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Χιλή για την ανατροπή του Allende το 1973. Το συγκρότημα El Mercurio – σας θυμίζει τίποτα – εφάρμοσε όλες τις τεχνικές ώστε να προλειάνει το έδαφος για την ανατροπή του Allende που είχε εκλεγεί πρόεδρος της Χιλής, λόγω βλακείας κατά τον Κίσινγκερ, απο τον χιλιανό λαό.
Ο νοών νοείτω……

Πηγή: Fred Simon Landis, Psychological warfare and Media Operations in Chile, 1070-1973, PhD Dissertation, University of Illinois at Urbana-Champaign, 1975 pp 64-149

 Από τον/την Blogger στο ΤΑΜΠΟΥΡΙ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    Νεολληνικό κράτος και νεολληνικό έθνος.

    α. Η σειρά ''Κορίνα η αγριόγατα'' πήρε 18% τηλεθέαση.
    β. Τα τούρκικα σήριαλ έχουν γίνει κάτι μετά τον θεό.
    γ. Η ουρές κάθε κυριακή για την αγορά των εφημερίδων με πακέτο εντός κάλτσες και εσώρουχα είναι ατελείωτες.
    δ. Τα δημόσια σχολεία έχουν μετατραπεί σε δημόσια αναμορφωτήρια.
    ε. τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μαθητές με γενικό βαθμό εισαγωγής το 3 με άριστα το 20.

    κτλ. κτλ. κτλ.

    Για ποιούς ανθρώπους μιλάμε για ποιά νεολαία και για ποιό έθνος.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    3.23 Σωστος! Μακαρι να ξυπνησουν γιατι οπως δειχνουν τα πραγματα κοιμουνται τον υπνο του δικαιου!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    προς 3.23
    Μ'αρεσει που λες για IQ και μετα υποστηριζεις οτι εχουμε το πανω χεριστην ιστορια και μαλιστα ειναι και αποδεδειγμενο ιστορικα

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ…ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ Μ.Ο IQ.
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΠΟΔΕΔΗΓΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ TO BY NIGHT,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ,ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ,ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ,ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Εγώ το βλέπω εντελώς ανάποδα και με βολεύει αφάνταστα η σημερινή κατάσταση που βάζει τον κόσμο να δουλέψει το μυαλό του. Έχω πείσει όλους τους φίλους μου να μην τολμούν να μιλήσουν για βρωμοκόμματα και ψευτοδημοκρατία, να μην βλέπουν καθόλου τηλεόραση και να μισούν οτιδήποτε αμερικανικό ή ξενόφερτο. Τους έχω πείσει ότι το πολυτεχνείο είναι μια ψεύτικη υπό κατάργηση γιορτή, και πως η λύση στο πρόβλημα μας είναι η αυτάρκεια, η απεξάρτηση και η ηθική. Τους αποδεικνύω καθημερινά ότι οι εκθέσεις του στέιτ ντηπάρτμεντ είναι σαβούρα και τους ενθαρύνω να δημιουργούν και να πιστεύουν οι ίδιοι εκθέσεις για την αμερικάνικη και την δυτικοευρωπαική βρωμιά του πλανήτη. Πιστεύω σαφώς στη Μεγάλη Ιδέα και την εθνική καθαρότητα και δεν θα διστάσω να την κάνω πράξη προσπαθώντας με χρόνια δουλειά να δημιουργήσω τις προυποθέσεις. Γνωρίζω καλά τα του ψυχολογικού πολέμου και μπορώ να τα στρέψω εναντίον των εχθρών της πατρίδος μας. Μπορώ εφόσον έχω ένα κανάλι να μετατρέψω σε γραφικούς παλιάτσους όσους δεν πιστεύουν το ίδιο. Και σε μια αναμπουμπούλα τα κανάλια εύκολα αλλάζουν χέρια. Προτιμώ να το βλέπω έτσι παρά με την ματιά του κακομοίρη.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *